Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Південноукраїнський енергокомплекс пройшов перевірку на готовність до зими
AA

Південноукраїнський енергокомплекс пройшов перевірку на готовність до зими

Комісія Національної атомної енергогенеруючої компанії «Енергоатом» вважає, що Південноукраїнський енергокомплекс готовий до несення максимального навантаження в осінньо-зимовий період 2023-2024 рр.

Планова щорічна перевірка тривала протягом тижня. Експерти оцінювали реалізацію організаційно-технічних заходів, виконання графіків планових ремонтів, готовність будівель і споруд до складних погодних умов. Особливу увагу приділили стану систем електро-, тепло-, водопостачання, вентиляції, пожежній безпеці.

Цього року перелік організаційно-технічних заходів з підготовки ПАЕС до роботи в осінньо-зимовий період налічував 90 пунктів. Загальна вартість робіт склала 1 млн 899 тис. грн. «Усе заплановане реалізовано в повному обсязі, - зазначив генеральний директор ВП ПАЕС Ігор Полович. - Для колективу це звична щорічна робота. Однак нам доводиться готуватись і до непередбачуваних ситуацій. Ворог знову погрожує енергетичним терором наступної зими. Маємо це враховувати, вчимося протистояти».

 До складу комісії крім фахівців дирекцій ДП «НАЕК «Енергоатом», які працювали за визначеними напрямами, увійшли також представники Держенергонагляду України.

«Ми працюємо разом на загальний результат, - пояснив голова комісії, директор департаменту з відомчого нагляду Дирекції нагляду за безпекою НАЕК «Енергоатом» Олександр Богун. - Завдання експертів компанії - перевірити готовність підрозділу до роботи в складних зимових умовах, щоб забезпечувати населення електричною і тепловою енергією. Ми звертаємо увагу на ті заходи, яких станція вжила для захисту енергетичного обладнання, а інспектори Держенергонагляду аналізують ситуацію в комплексі, беруть до уваги не лише енергокомплекс, а й інші об’єкти енергетичної системи, оцінюють ситуацію загалом».

Перевірку пройшли також Олександрівська ГЕС і Ташлицька ГАЕС. За підсумками роботи комісії складено відповідний акт. Члени комісії дійшли висновку, що Південноукраїнський енергокомплекс до роботи взимку готовий.

«Атомна електростанція виконала дуже велику роботу: провела планові ремонти з перевантаженням палива на трьох енергоблоках; здійснила ремонти технологічного, електротехнічного устаткування та обладнання видачі потужності головної схеми, щоб мешканці України були з електроенергією; підготувала до опалювального сезону мережі, щоб місто і промисловий майданчик були з теплом», - зробив висновки за результатами роботи комісії її голова Олександр Богун.

Результати акту перевірки Південноукраїнського енергокомплесу, як і решти відокремлених підрозділів компанії, будуть враховані у загальному звіті НАЕК «Енергоатом» про готовність енергетичних об’єктів компанії стабільно працювати в осінньо-зимовий період максимального навантаження.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...