Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Південноукраїнська АЕС взяла участь у командно-штабному навчанні з подолання наслідків можливого теракту на ЗАЕС
AA

Південноукраїнська АЕС взяла участь у командно-штабному навчанні з подолання наслідків можливого теракту на ЗАЕС

Масштабні навчання з відпрацювання дій на випадок виникнення радіаційної аварії на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС відбулися 29-30 червня. До участі у тренуванні, що проходило під керівництвом Міністра енергетики України та президента НАЕК «Енергоатом», залучили ДІЯРУ, ДСНС, Укрзалізницю, Нацполіцію, низку міністерств - оборони, охорони здоров’я, захисту довкілля, інфраструктури, реінтеграції тимчасово окупованих територій, а також відповідні служби центрального, регіонального й місцевого значення в Херсонській, Миколаївській, Дніпропетровській і Запорізькій областях.

На Південноукраїнській АЕС активізували кризовий центр, ввели в дію аварійний план. Забезпечили постійну координацію дій з ДСНС України, іншими учасниками аварійного реагування в зоні розташування АЕС. Згідно з вказівкою штабу керівника аварійними роботами на майданчику (КАРМ) на південний схід Миколаївської області  спрямували групу радіаційної розвідки для моніторингу ситуації. Дані оперативно надходили до кризового центру ДП «НАЕК «Енергоатом»,  ДСНС у Миколаївській області та штабу КАРМ  ВП ПАЕС. Органам цивільного захисту Миколаївської ОВА та територіальних громад, які УМОВНО ЗА ТРЕНУВАННЯМ могли потрапити в зону радіоактивного забруднення, надали рекомендації з захисту населення.

Генеральний директор ВП ПАЕС Ігор Полович, який очолював штаб КАРМ, зазначив, що проведені командно-штабні навчання дозволили перевірити готовність і практичну взаємодію всіх відповідальних сторін на випадок радіаційної аварії на ЗАЕС в умовах окупації.  Зокрема, відпрацьовано практичні навички з прогнозування й оцінки наслідків можливого теракту на ЗАЕС, оповіщення, інформування та надання рекомендацій для вжиття контрзаходів із захисту населення тощо.

 

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...