Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | ПЕРЕЙМЕНУВАННЮ БУТИ!!!
AA

ПЕРЕЙМЕНУВАННЮ БУТИ!!!

19.05.2022 відбулося засідання комісії з найменування та перейменування  назв вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів та бульварів на території Южноукраїнської міської територіальної громади. Порядок денний складався з двох питань:

  1. Обговорення назв вулиць населених пунктів Южноукраїнської міської територіальної громади, та визначення переліку вулиць, які потребують перейменування.
  2. Розгляд питання щодо необхідності перейменування міста Южноукраїнська.

За результатами обговорення одноголосно було вирішено перейменувати 14 вулиць нашої громади, а також було визначено 7 вулиць, які потребують  більш детального вивчення питання щодо їх перейменування.

В місті Южноукраїнську підлягають перейменуванню: вул. Дружби Народів, вул. Маяковського, вул. Пугачова, бул. Цвіточний.

смт. Костянтинівки: вул. Маяковського, вул. Лермонтова, вул. Поспєлова, вул. 93 Стрілецької дивізії, вул. 96 Танкової бригади, вул. Кузнечна, провулок Пушкінський, провулок Матросова.

с. Іванівка: провулок Пушкінський.

с. Панкратове: вул. Ломоносова.

Вулиці, які потребують вивчення: вул. Прокоф’єва (м.Южноукраїнськ), бул. Курчатова (м.Южноукраїнськ), вул. Нікітіна (смт.Костянтинівка), вул. Антіпіна (смт.Костянтинівка), вул. Островського (смт.Костянтинівка), вул. Синявського (смт.Костянтинівака), вул. Чехмистренко (смт. Костянтинівка).

Вирішальна доля цих вулиць буде вирішуватися на наступному засіданні цієї комісії, а також членами комісії буде запропоновано нові назви вулиць по два варіанти для кожної вулиці.

Після чого мешканці нашої громади зможуть взяти участь в голосуванні на найкращу нову назву вулиці.

По другому питанню порядку денного члени комісії також одноголосно підтримали необхідність перейменування міста Южноукраїнська, оскільки відповідно до вимог Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» назва нашого міста не відповідає нормам правопису та стандартам державної мови.

Відповідно до листа Інституту української мови  Національної академії наук України нормативна форма власної назви нашого міста є Південноукраїнськ.

Дуже важливо зауважити, що після перейменування вулиць та зміни назви міста Южноукраїнська мешканці територіальної громади не матимуть жодних фінансових витрат, адже замінювати документи на майно чи землю, а також оновлювати прописку не потрібно. Такого обов'язку закон не передбачає. Відтак усі документи за старими адресами є чинними та не потребують заміни чи отримання нового документа.

За власною ініціативою або у разі потреби (купівлі-продажу, дарування тощо) власник майна, стосовно якого відбулися зміни в назві вулиці, має право звернутися до органу держреєстрації прав на нерухоме майно із заявою про внесення змін. Під час продажу або іншого відчуження нерухомого майна, ці документи будуть замінюватися за загальною процедурою.

Не передбачено обов'язку і щодо оновлення відомостей про проживання. Зміна назви вулиці не є зміною місця проживання, тобто чинним законодавством не передбачено обов’язку змінювати «штамп» у паспорті у зв’язку зі зміною назви вулиці.  Перереєстрація місця проживання особи може відбутися під час заміни паспорта, вклеювання нових фотокарток, зміни прізвища тощо, тобто коли в особи виникне потреба.

Документи потрібно буде замінити лише підприємцям. В разі перейменування вулиць, виникає необхідність змін у найменуванні чи відомості про місцезнаходження юридичної особи шляхом внесення відповідних змін до її установчих документів та змін до відомостей про фізичну особу-підприємця, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб.

При цьому суб’єкти підприємницької діяльності зможуть змінити дані про назву вулиці і в загальному порядку при внесенні ними чергових змін до своїх установчих документів, пов'язаних зі зміною складу учасників (засновників, власників), структури управління, розміру статутного фонду, зміни видів економічної діяльності тощо.

Щоправда, певних додаткових витрат можуть зазнати ті юридичні особи та фізичні особи-підприємці, які мають бланки і штампи зі старими назвами.

Про отримання субсидії мешканцям також не варто хвилюватися. Про зміну назви вулиці повідомляються всі державні органи, соціальні служби тому вони мають приймати документи як із новими назвами у адресах, так і зі старими. Усі реєстри громадян мають бути приведені у відповідності до нових назв, певний час там паралельно «співіснуватимуть» старі та нові назви. Тому зміна найменування вулиці не є підставою для відмови в отриманні субсидії.

 

Читайте також