Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відбулися громадські слухання щодо генерального плану смт.Костянтинівка
AA

Відбулися громадські слухання щодо генерального плану смт.Костянтинівка

В суботу, 20 січня, в приміщенні Костянтинівського старостинського округу відбулися громадські слухання щодо Генерального плану смт. Костянтинівка.

Організатором проведення громадських слухань був замовник даної містобудівної документації - Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради (в особі відділу містобудування та архітектури).

Громадські слухання проводилися за участю розробника Генерального плану - головного архітектора проєкту Олесі Сурової.

Олеся Сурова доповіла про головні та важливі аспекти перспективного розвитку селища, серед яких:

- розширення меж селища за рахунок земель рекреаційного призначення;

- створення зони активного відпочинку місцевого населення та розвиток туризму;

- нове будівництво лікарняної амбулаторії загальної практики сімейної медицини;

- благоустрій зелених зон;

- нові території для садибної житлової забудови;

- розміщення пожежного депо;

- майданчики для зберігання ТПВ.

Під час перебігу громадських слухань кожен учасник мав право надати свої пропозиції та зауваження до містобудівної документації.

Одне із питань, яке турбувало не тільки присутніх громадян, але й  переважну більшість всього населення - це відсутність централізованого теплопостачання. Цю пропозицію було взято в роботу, в Генеральний план смт. Костянтинівка будуть внесені відповідні зміни для можливості вирішення цього питання в майбутньому.

Також, порушувалося питання щодо будівництва мосту на Богданівку та під’їзні дороги до нього. В ході обговорення та надання своїх пропозицій, мешканцями селища, було обрано два альтернативних маршрута для спуску до моста.

За пропозицією представника ВП ПАЄС в Моделі перспективного розвитку населеного пункту було запроектовано розміщення багатоквартирної забудови в північно-західній частині селища (але наразі ця територія знаходиться поза межами населеного пункту).

Загалом, за результатами обговорення, дану містобудівну документації було підтримано одноголосно із пропозиціями, що озвучували учасники громадських слухань.

Насамкінець, головний архітектор проєкту звернула увагу, що сам Генеральний план населеного пункту дає тільки старт реалізації проектним рішенням Генерального плану, після затвердження якого необхідно буде приймати ще окремі відповідні рішення органу місцевого самоврядування про фінансування, розроблення проектно-кошторисної документації тощо.

 

Читайте також