Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відбулися громадські слухання щодо внесення змін до Генерального плану м. Южноукраїнська
AA

Відбулися громадські слухання щодо внесення змін до Генерального плану м. Южноукраїнська

В суботу, 10.02.2024, в сесійній залі, що за адресою: бульвар Квітковий, 9 відбулися   громадські слухання щодо внесення змін до Генерального плану м. Южноукраїнська.

Організатором проведення громадських слухань був замовник даної містобудівної документації - Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради (в особі відділу містобудування та архітектури).

Громадські слухання проводилися за участю розробника містобудівної документації  - ТОВ "Проектне бюро "БАЗИС" (м.Одеса).

В громадських слуханнях взяли участь небайдужі громадяни міста Южноукраїнська, депутата Южноукраїнської міської ради, місцеві медіа. 

І перше, на що було звернуто увагу присутніх , це внесення змін не до всього Генерального плану міста, який був затверджений в 2016 році, а тільки до окремих, визначених завданням на проектування, територій міста Южноукраїнська, а саме: 

- ділянка 1 (територія меморіального комплексу Захисників України);

- ділянка 2 (територія 6-го мікрорайону);

- ділянка 3 (територія, яка обмежена вулицями Європейська, 300-річчя Костянтинівки, частково Олімпійська (при в’їзді в місто) та автомобільною дорогою національного значення Н-24);

- ділянка 4 (територія насосної станції доочищених стоків).

Проектними рішеннями містобудівної документації  передбачено:

- в межах ділянки 1:  визначення функіонального  призначення території  - територія природних ландшафтів, призначені для рекреаційних цілей;

- в межах ділянки 2: 1) визначити вид функціонального призначення території з кадастровими номерами 4810800000:02:002:0086 та 4810800000:02:002:0095 як "території закладів обслуговування автотранспортних засобів" за кодом виду 20605.0; 2) запроектовано розміщення 9-ти поверхового житлового будинку. 

- в межах ділянки 3: 1) передбачено розміщення пожежного депо;  2) визначити вид функціонального призначення території з кадастровим номером 4810800000:04:001:0004, як «території житлової багатоквартирної забудови» за кодом виду 10101.0; 3) в районі української правослаславної церкви Петра і Павла передбачено розміщення навчального центру в екстрених ситуаціях разом зі спортивними майданчиками.

- в межах ділянки 4: запроектовано полігон твердих побутових відходів.

Під час перебігу громадських слухань кожен учасник мав можливість надати свої пропозиції та зауваження до містобудівної документації.

Надійшла пропозиція від ВП ПАЄС щодо зміни фунціонального призначення території  позаду льодового катка, а саме: з громадської забудови на житлову з можливістю будувати там багатоповерховий житловий будинок. Переважною більшістю голосів, дану пропозицію було підтримано. А от пропозиція щодо виключення з проектованої ділянки 2 (6-й мікрорайон) - будівництва багатоповерхового житлового будинку (обгрунтування: відсутність вільної території) не була підтримана. 

Загалом, за результатами обговорення, дану містобудівну документації було підтримано одноголосно із пропозиціями, що озвучували учасники громадських слухань.


 

 

Читайте також