Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Небезпечна стихійна торгівля
AA

Небезпечна стихійна торгівля

Шановні мешканці громади! Вкотре звертаємо Вашу увагу на те, що стихійна торгівля не лише заборонена Законом  України «Про благоустрій населених пунктів», та, найголовніше, небезпечна для вашого здоров’я.

Відповідно до ст. 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення  визначено відповідальність за  торгівлю з рук у невстановлених місцях.. Також, відповідно до Правил благоустрою забезпечення чистоти і порядку на території Южноукраїнської міської територіальної громади затверджених рішенням Южноукраїнської міської ради від 28.07.2022 року № 1094 Інспекція з благоустрою може притягнути Вас до адміністративної відповідальності згідно ст. 152 КУпАП  за самовільне встановлення місць торгівлі з лотків, автомобілів, причепів, столиків, візків тощо у невідведених для цього місцях та без наявності відповідного дозволу.

В літній період на вулицях громади стрімко зростає кількість місць стихійної торгівлі продуктами харчування, та, як неодмінний наслідок — збільшення ризику харчових отруєнь. Цьому сприяє не лише соціально - економічне становище в країні, а й те, що громадянин не замислюється над тим, в якій мірі можна нашкодити власному здоров’ю, якщо харчуватися зі стихійних ринків.

Проте стихійну торгівлю не так легко подолати. Це можливо тільки тоді, коли самі мешканці громади зрозуміють, що  продукція, яка не пройшла спеціальної перевірки є  вкрай  небезпечна для їх життя. Будьте  свідомі  та  здорові! 

Читайте також

Прибирання снігу

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади

У зимовий період актуальним залишається питання своєчасного очищення міста від снігу та проведення п...

Вивезення опалого листя

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади

Осінь – прекрасна пора року, коли дерева та кущі починають міняти свій колір, а листочки почин...