Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ПАЕС визначили кращого за професією машиніста крана
AA

На ПАЕС визначили кращого за професією машиніста крана

На Південноукраїнській АЕС стартували щорічні конкурси професійної майстерності серед молодих працівників підприємства. Цього року змагатимуться представники восьми спеціальностей. Цех з ремонту вантажнопідйомних механізмів і загальностанційних систем (ЦРВПМіЗС) став першим. 21 серпня його представники змагались за звання кращого машиніста крана. Серед чотирьох учасників кращою за професією визнано Марину Думу. Вона братиме участь у галузевому змаганні. Конкурс професійної майстерності серед молодих працівників ДП «НАЕК «Енергоатом» проходитиме з 25 по 28 жовтня на Рівненській АЕС.

На першому етапі конкурсантам потрібно було відповісти на тестові питання щодо охорони праці, пожежної безпеки та специфіки професії.

«Робота машиніста крана  дуже відповідальна і вимагає значної уваги до деталей. На нашому підприємстві на таких посадах, зазвичай,  працюють жінки. Вони уважніші та обережніші ніж чоловіки. Сьогодні на конкурсі ми побачили хороший рівень підготовки молодих фахівців, але нам ще є над чим працювати», - пояснив інструктор навчально-тренувального центру ПАЕС Володимир Самойленко.   

Завдання практичного етапу для конкурсантів було не нове, з ним вони стикаються щодня у перебігу виконання своїх професійних обов’язків. Зокрема, перемістити вантаж за вказаним маршрутом, дотримуючись відповідних умов безпеки. Під час оцінювання роботи конкурсна комісія враховувала послідовність, правильність і час виконання операцій.

«Під час виконання практичної частини конкурсу було невелике хвилювання, коли разом з комісією потрібно було оглянути кран, пояснювати й розповідати про кожен свій крок. Опинившись у кабіні, я відчула себе більш впевнено, бо щодня працюю на цій техніці та добре її знаю», - розповіла переможниця.

Марина Дума в загальному підсумку теоретичного та практичного етапів найкраще впоралась із завданням. Вона лише три роки працює на підприємстві, але вже встигла проявити себе в минулорічному конкурсі наукових доповідей і волонтерстві. Друге місце посів Віталій Григорусь, третє – Богдан Котляров.

Конкурс професійної майстерності серед працівників Компанії - це своєрідна перевірка кваліфікаційного рівня, вмінь і знань молодих фахівців. Вони надають досвіду учасникам та стимулюють до глибшого «занурення» в професію, обміну досвідом і передовими практиками. Крім того, призери мають матеріальний зиск у вигляді премій. Переможці за кожною з професій у конкурсі ДП «НАЕК «Енергоатом»  отримують  гарантоване підвищення розряду чи посади.  Завдяки таким щорічним заходам  у Компанії формується осередок молодих, перспективних, зацікавлених у професійному рості фахівців, націлених на розвиток атомної енергетики України.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...