Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Колектив ПАЕС за два місяці надав допомоги ЗСУ на понад 2 млн грн
AA

Колектив ПАЕС за два місяці надав допомоги ЗСУ на понад 2 млн грн

У лютому-березні колектив Південноукраїнського енергокомплексу придбав і передав підрозділам ЗСУ допомоги більш як на 2 млн грн.* У переліку - квадрокоптери Mavic 3, системи супутникового зв’язку Starlink, портативна система боротьби проти дронів, тепловізійні приціли та монокуляри, зарядні станції, бензинові та дизельні генератори, автомобільні шини, електромеханічний інструмент. Для військової частини Сил спеціальних операцій придбали потужний ноутбук, який дозволяє зводити відео 4К з різних безпілотників і коригувати бойові дії. Атомники сподіваються, що це допоможе підвищити наступальний потенціал українського війська.

Про виконану роботу йшлося на розширеному засіданні комісії з розподілу допомоги, яка надходить від колективу підприємства. Окрім складу комісії, до якого входять представники підрозділів енергокомплексу, адміністрації та профспілкового комітету підприємства, ветеранських організацій на зборах були присутні голови цехових комітетів профспілки, члени благодійних фондів Южноукраїнська, а також декілька працівників ПАЕС, які нині захищають країну в лавах ЗСУ.

Працівник ПАЕС, а наразі військовослужбовець Євген розповів про досить коротке життя дронів під час безпосередніх бойових дій та важливість допомоги від підприємства: «Mavic може прослужити одну годину, день чи місяць. Все залежить від ситуації. Але безпілотники дуже необхідний девайс на війні -  це і розвідка, і корегування вогню, і виявлення ворожих цілей. А насамперед це безпека бійців, адже безпілотник дозволяє добувати інформацію без ризику для життя. Я вдячний колективу  за допомогу, яку ви нам передаєте. Своїми внесками ви робите велику справу».  

Минулого року атомники спрямували на допомогу ЗСУ майже 60 млн грн. Їх зібрано шляхом перераховування одноденних заробітків, участі в акції «Допомога захисникам України», що передбачала  добровільні  щомісячні внески, та благодійної підтримки від профспілки підприємства. Досвід показав, що найефективнішим способом збору коштів є перерахування одноденного заробітку. Саме йому було вирішено надати перевагу в 2023 році.

Процес закупівлі та передання допомоги представникам військових частин прозорий. Детальні звіти за кожним пунктом придбання розміщуються в локальній мережі підприємства, на прохідній атомної станції. Оригінали документів, за якими здійснюються закупівлі, та акти передачі допомоги військовим підрозділам можна переглянути у відділі соціального розвитку ВП ПАЕС.

Війна триває й південноукраїнські атомники продовжують бути опорою та підтримкою для українських бійців. Наразі до колективу підприємства надійшло 23 листи від 19 військових частин міністерства оборони України. За підрахунками фахівців ВП ПАЕС, аби задовольнити потреби військових необхідно приблизно 8 млн грн. 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...