Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Інспекція з благоустрою попереджає
AA

Інспекція з благоустрою попереджає

Навесні деякі мешканці на свій лад налагоджують благоустрій на своїх ділянках, спалюючи померлу траву, опале листя, гілки, тощо. Громадяни, котрі заявляють, що випалювання торішньої трави потрібне,  помиляються самі і вводять в оману інших. Кожен  акт підпалу  - це є злочин проти тендітного світу природи. Головна небезпека полягає в провокації  лісових пожеж та руйнуванні біоценозу екосистеми.  

Шкода від спалювання листя і сухої трави – різностороння і має негативні наслідки як для  здоров’я  людини, так  і  для   природи. Тому,  Правилами  благоустрою забезпечення чистоти і порядку на території Южноукраїнської міської територіальної громади, затверджених   рішенням Южноукраїнської міської ради № 1094 від 28.07.2022 року,  передбачена адміністративна відповідальність. Порушнику, може загрожувати штраф від 340 до 1360 гривень, а якщо це роблять  підприємці,  то від 850 до 1700 гривень. Також зосереджуємо  Вашу увагу, що за данні правопорушення передбачені санкції Кримінального кодексу України, а саме: стаття 245 «Знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу», стаття 270 «Порушення встановлених законодавства вимог пожежної або техногенної безпеки»,  Також  наголошуємо, що в умовах військового стану може бути застосована   стаття 113 КК України « Диверсія».

Згідно чинного законодавства та Правил благоустрою,  відповідальність  за забезпечення пожежної безпеки покладається на власників та орендарів земельних ділянок.

Просимо Вашого розуміння та дієвого сприяння в недопущені виникнення пожеж на відкритих територіях, екосистемах та житловому секторі Южноукраїнської міської територіальної громади.   

 

Читайте також

Прибирання снігу

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади

У зимовий період актуальним залишається питання своєчасного очищення міста від снігу та проведення п...

Вивезення опалого листя

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади

Осінь – прекрасна пора року, коли дерева та кущі починають міняти свій колір, а листочки почин...