Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Громада провела в останню путь кулеметника Леоніда Мотошнюка
AA

Громада провела в останню путь кулеметника Леоніда Мотошнюка

Біль, сум, розгубленість, злість - ці почуття знову охопили нашу громаду, коли її жителі прощалися з одним з кращих синів України, з Леонідом Мотошнюком, що віддав своє життя за волю, за Перемогу. Він народився у Южноукраїнську у 1988 році й виріс серед нас. Тут ходив у садочок, вчився у третій школі. Леоніда з дитинства приваблювала техніка, підлітком почав ходити до гуртку з авіамоделювання, де створював та запускав в небо літаки. Після школи опанував професію автослюсаря. В армію його не взяли через стан здоров'я, тож одразу після навчання розпочав свій трудовий шлях у басейні «Дельфін» середньої школи № 2, де працював слюсарем. Через патріотичні почуття не стояв осторонь подій, що відбувалися в країні з 2014 року: пішов у військкомат та наполіг на повторному медичному обстеженні. Його визнали дійсним до військової служби. Так Леонід став артилеристом в АТО, згодом отримав статус учасника бойових дій. У лютому 2022 року він також один з перших добровільно пішов у ЗСУ. Воїн брав участь в обороні Вознесенська 2-3 березня минулого року.

Старший брат Героя - Михайло - згадує: "Леонід - добра, відкрита людина, він завжди приходив на допомогу, коли його просили. Міг майже все. Про таких кажуть, що в них золоті руки... А от про війну, про АТО ми нічого від нього не чули. Казав одне: це страшно. Він беріг нас - мене, нашу матір - від усього того жахіття, в якому він опинитися через власне добровільне рішення. А скільки в нього було планів на мирні часи! Мріяв про щасливе майбутнє із коханою жінкою та їхнім 11-місячним сином, про власний будинок... І все це вмить обірвалося..." Леонід Мотошнюк, кулеметник стрілецької роти, загинув ввечері 16 квітня поблизу Кізомису Херсонської області внаслідок авіаційного обстрілу.

Сьогодні на площі палацу культури «Енергетик» було як ніколи багато людей у військовій формі. Попрощатися з побратимом приїхали хлопці з територіальної оборони Вознесенщини, з якими пліч о пліч Леонід безстрашно давав відсіч ворогу у березні 2022 року. Прощаючись з воїном, ледве стримували сльози. Співчуття рідним та близьким загиблого висловили секретар Южноукраїнської міської ради Олександр Акуленко, в.о. начальника першого відділу Вознесенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Євген Левченко та заступник командира батальйону, в якому проходив військову службу Леонід, підполковник Олександр Рахнянський. Мати Леоніда, яку підтримували рідні, з риданнями прийняла прапор України, який їй урочисто вручив Євген Левченко. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять Героя й провели його в останню путь, стоячи на колінах.

Ще одна мужня душа відлетіла в небо,

поповнивши небесний взвод южноукраїнських захисників…

Вічна пам'ять та слава!

 

Читайте також

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 18.04.2024 загинув мешканець на...

Висловлюємо співчуття

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Вчора на 89-му році життя помер Почесний громадянин нашої громади Леонід Миколайович Корчагін. Ле...

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, старшого сержанта, головн...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сумна звістка знову прийшла до Южноукраїнської територіальної громади. Під час виконання бойового за...

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, старшого солдату, кулемет...

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, старшого солдата, навідни...