Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Громада попрощалася з Героєм Сергієм Глушковим
AA

Громада попрощалася з Героєм Сергієм Глушковим

Южноукраїнська громада сьогодні провела в останню путь ще одного воїна - старшого оператора 2-го відділення протитанкових ракетних комплексів взводу ПРК 3-го механізованого батальйону солдата Сергія Євгеновича Глушкова, який загинув 8 квітня у Донецькій області.

Сергій народився у 1976 році в росії. Через вісім років разом із сім’єю переїхав до Южноукраїнська. Навчався в третій та четвертій школах. У Южноукраїнському професійному ліцеї опанував професію зварювальника, а після навчання служив в армії. Повернувшись у рідне місто, Сергій працював зварювальником, електриком, будівельником. Тривалий час брав участь у будівництві Ташлицької ГЕС. Згодом вирішив створити власний бізнес – зайнявся ремонтом квартир та будинків.

15 травня 2023 року був призваний на військову службу за мобілізацією. Через декілька місяців його взвод вже захищав Україну під Куп’янськом, що на Харківщині. На початку квітня цього року Сергія і його побратимів перевели до Краматорську Донецької області.

Воїн попередив тата і дружину, що шість днів не виходитиме на зв’язок.  Та минув вже сьомий день, а від Сергія рідні не отримали жодної звістки.

8 квітня 2024 року внаслідок артилерійського обстрілу противника в районі населеного пункту Червоний Яр Бахмутського району Донецької області під час виконання бойового завдання Сергій Глушков загинув. Страшний біль втрати обпік батьків Сергія, його сестру, дружину, осиротіли троє його дітей.

Секретар Южноукраїнської міської ради Денис Кравченко, начальник першого відділу Вознесенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Вадим Нечай та побратим Сергія – молодший сержант, командир взводу протитанкових ракетних комплексів третього механізованого батальйону 41-ї окремої механізованої бригади Дмитро Данильчук висловили слова співчуття рідним, близьким та друзям загиблого. Дмитро розповів про бойового товариша: «Сергій з позивним Чиж є справжнім Героєм України. З ним ми пройшли нелегкий бойовий шлях. Він врятував чотирьох поранених хлопців, але сам загинув. Сергій завжди буде в моєму серці та в серцях побратимів. Вічна йому пам’ять!»

Дружина загиблого Олена отримала з рук Вадима Нечая полотнище Державного Прапору України, яким було обгорнуто труну. Пам’ять воїна южноукраїнці вшанували хвилиною мовчання та на колінах і з квітами прощалися з солдатом.

Ім’я Сергія Глушкова назавжди вписано в історію нашої громади. Вічна слава Герою!


 

Читайте також

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 18.04.2024 загинув мешканець на...

Висловлюємо співчуття

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Вчора на 89-му році життя помер Почесний громадянин нашої громади Леонід Миколайович Корчагін. Ле...

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, старшого сержанта, головн...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сумна звістка знову прийшла до Южноукраїнської територіальної громади. Під час виконання бойового за...

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, старшого солдату, кулемет...

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, старшого солдата, навідни...