Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До уваги мешканців Южноукраїнської міської ТГ!
AA

До уваги мешканців Южноукраїнської міської ТГ!

28.03.2024 року рішенням сесії Южноукраїнської міської ради №1671 затверджено «Програму зайнятості населення Южноукраїнської міської територіальної територіальної громади на 2024 – 2026 роки»

У Програмі враховані загальнодержавні та регіональні заходи щодо мінімізації кризових явищ, забезпечення продуктивної зайнятості, розвитку трудового потенціалу, виходячи з реальної ситуації на ринку праці Южноукраїнської міської територіальної громади та умов його формування.

Завдання прийнятої Програми - це збереження існуючих та створення нових  робочих місць, збільшення кількості створених робочих місць, збільшення кількості підприємців та підвищення інформованості суб’єктів малого і середнього підприємництва з ключових питань підприємницької діяльності.

Програмою передбачено створення суспільно корисних, громадських та інших тимчасових робочих місць для працевлаштування безробітних у період дії воєнного стану .

Одними з основних напрямків Програми є збільшення кількості підприємців, які працевлаштували безробітних шляхом компенсації єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, збільшення фермерських господарств та розвиток сільсько-господарської кооперації.

Важливими напрямками Програми також є збереження та створення робочих місць для осіб з інвалідністю, сприяння зайнятості демобілізованих ветеранів війни, підвищення конкурентоспроможності громадян, які потребують додаткових гарантій на ринку праці, зокрема молоді та внутрішньо переміщених осіб.

Заходи Програми направлені на заохочення роботодавців, які зберігають діючі та створюють нові робочі місця насамперед для молоді та осіб віком понад 45 років, стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць шляхом компенсації роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне страхування для працевлаштування 20 безробітних,

Планується збільшення рівня охоплення незайнятих громадян профорієнтаційними послугами та збільшення кількості легалізованих робочих місць шляхом посилення мотивації до легальної і продуктивної праці.

Читайте також

Інформація про стан виконання Програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища в Южноукраїнській міській територіальній громаді на 2022-2024 роки

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

З метою реалізації комплексу заходів щодо зниження рівня виробничого травматизму і професійної захво...

До уваги ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

20 березня 2024 року командою Мінветеранів спільно з Товариством Червоного Хреста України запрова...

Засідання круглого столу по підведенню підсумків проведення заходів до Всесвітнього Дня охорони праці

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Щороку 28 квітня в Україні відзначається Всесвітній день охорони праці. Відповідно до рекомендацій М...