Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Завершився місячник, присвячений до Всесвітнього Дня охорони праці
AA

Завершився місячник, присвячений до Всесвітнього Дня охорони праці

У Южноукраїнській міській територіальній громаді завершився місячник присвячений до Всесвітнього Дня охорони праці. Цього року увага було спрямована на дослідження впливу зміни клімату на безпеку та здоров’я працівників.

Професійні ризики, які зумовлені зміною клімату, стають особливо небезпечними для працівників. Збільшення температурних режимів, підвищення рівня забруднення повітря, екстремальні погодні явища та інші чинники можуть створити небезпечні умови для праці. У таких умовах запобігання нещасним випадкам на робочому місці стає завданням першочергового значення.

Україна, перебуваючи у стані війни, зіштовхується з додатковими викликами у сфері безпеки праці. Війна стала суттєвим чинником, який змінює «клімат» на робочих місцях та збільшує ризики виникнення промислових аварій та небезпечних ситуацій. Тому дотримання вимог безпеки праці є вкрай важливим завданням, яке стоїть перед усіма підприємствами та організаціями.

З моменту здобуття незалежності, в Україні зафіксовано понад 930 тисяч випадків травмувань на виробництві, а більше ніж 34 тисячі працівників загинули на своєму робочому місці. Ці статистичні дані свідчать не лише про ризики, що існують у різних галузях, але й про критичну необхідність забезпечення високих стандартів безпеки та здоров’я.

В Южноукраїнській міській територіальній громаді розроблений та затверджений «План заходів Южноукраїнської міської територіальної громади із відзначення Всесвітнього Дня охорони праці у 2024 році».

Відповідно до вказаного Плану управління  звернулося до підприємств, установ та організацій Южноукраїнської міської територіальної громади з метою проведення заходів з охорони праці за зазначеною тематикою на підприємствах та надання звітності за результатами проведеної роботи.

Так, згідно з наданими звітами підприємствами міста розроблені заходи, присвячені Всесвітньому дню охорони праці, в ході яких заплановано здійснити: комплексні обстеження стану охорони праці; перевірки укомплектування медичних аптечок; перевірки стану первинних засобів пожежогасіння; навчання працівників безпечним методам праці; забезпечення безпеки виробничого устаткування, безпеки будівель і споруд; санітарно-побутове забезпечення працюючих; проведення бесід щодо безпеки праці на робочих місцях, перевірки забезпеченості на робочих місцях дезінфікуючими засобами та засобами індивідуального захисту працівників; перевірки виконання наказів з охорони праці, ведення журналів, наявність інструкцій з охорони праці та безпеки життєдіяльності; оновлення куточків з охорони праці тощо.

27 березня 2024 року управлінням оголошено конкурс дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей».

24 квітня 2024 року в залі засідань управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради відбулося засідання круглого столу щодо підведення підсумків проведення заходів до Всесвітнього дня охорони праці.

Участь у круглому столі прийняли провідні спеціалісти з питань охорони праці підприємств та установ міста Южноукраїнська.

Після засідання круглого столу присутні вшанували пам'ять загиблих на виробництві та поклали квіти до «Алеї пам’яті загиблих (померлих) на виробництві» на Меморіальному комплексі міста Южноукраїнська.

29 квітня 2024 року в залі засідань управління соціального захисту Южноукраїнської міської ради відбулося нагородження переможців конкурсу дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей», які висвітлили девіз до Всесвітнього Дня охорони праці в Україні у 2024 році «Вплив зміни клімату на безпеку та гігієну праці». За результатами конкурсу переможцям вручені грамоти та пам’ятні подарунки за участь у конкурсі.

 

 

 

 

Читайте також

Легалізація заробітної плати та детінізація зайнятості населення – актуальні питання сьогодення

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

З метою недопущення використання робочої сили без належного оформлення трудових відносин роботодавця...

Основні правила мінної безпеки

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Вторгнення росії на території України спричинило чимало негативних наслідків, які впливають і, на жа...

Засідання Координаційної ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

14.05.2024 в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради відбулося засідання коо...

Відбулося засідання комісії з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення у Южноукраїнській міській територіальній громаді

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

14.05.2024 року у виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради, під головуванням заступник...

Про соціальні виплати

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради інформує територіальну громаду...

День матері

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

День мами - це одне з найзворушливіших свят, адже мама - найголовніша людина в житті кожного, яка за...