Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Демонтаж незаконно встановлених тимчасових споруд
AA

Демонтаж незаконно встановлених тимчасових споруд

Другого лютого в місті Южноукраїнську був розпочатий примусовий демонтаж незаконно встановлених тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності, а саме: трьох  павільйонів, які  щільно примикають до  комплексу «Альянс» (пр. Незалежності, 20-В).

У вересні 2021 року виконавчий комітет Южноукраїнської  міської ради звертався із позовною заявою до Господарського  суду Миколаївської області щодо демонтажу незаконно встановлених тимчасових споруд, але суд відмовив у відкритті провадженні по даній справі, аргументуючи це тим, що дії з демонтажу таких споруд відносяться до заходів з відновлення благоустрою. Відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів»  Южноукраїнська міська рада та її виконавчі органи наділені повноваженнями  здійснювати самоврядний контроль у сфері благоустрою територіальної громади, в тому числі і вживати заходи із відновлення порушеного благоустрою. 

В зв’язку з чим питання щодо демонтажу самовільно розміщених  тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності, а саме трьох  павільйонів, було винесено на 20-ту сесію, що відбулась 28 жовтня 2021 року, яке було підтримано переважною більшістю депутатів Южноукраїнської міської ради.

Підприємця Аллу Сербіну ще з квітня місяця неодноразово попереджали про те, що вона самовільно, тобто без оформлення паспортів прив'язки, встановлює ці тимчасові  споруди, і вимагали від неї припинення робіт та добровільного демонтажу, але підприємець вимоги влади ігнорувала. 

В результаті міський голова видав розпорядження № 346-р від 22.12.2021 року “Про забезпечення виконання рішення Южноукраїнської міської ради від 28.10.2021 №713 «Про демонтаж самовільно розміщених тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності (три торгівельні павільйони) за адресою: місто Южноукраїнськ, проспект  Незалежності, 20-В” (зі змінами від 31.01.2022 №23-р). 

Таким чином 2 лютого працівники КП СКГ у присутності працівників відділу містобудування та архітектури, юрисконсульта виконкому Олени Борисенко, депутатів міськради,  представників ЗМІ та мешканців міста почали примусовий демонтаж. 

Підприємець Алла Сербіна разом із деякими мешканцями міста чинила опір законним діям, але порядок вдалося відновити та підтримати завдяки діям правоохоронців. Працівники відділу містобудування та архітектури зробили опис всіх демонтованих конструкцій та передали їх на зберігання КП СКГ. 

У разі, якщо підприємець не завершить розбирання тимчасової споруди самотужки, демонтаж буде завершено примусово.

 

 

Читайте також