Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Дбаємо про благоустрій в громаді
AA

Дбаємо про благоустрій в громаді

Турбота про чистоту і благоустрій громади – справа кожного мешканця. Адже впорядковані вулиці, парки і сквери позитивно впливають на настрій людей, віддзеркалюють моральне обличчя всіх жителів громади.

Благоустрій – візитна картка населених пунктів країни. Стан чистоти територій – це також і показник рівня участі громади у вирішенні проблем та перспектив розвитку сфери благоустрою. Основні обов’язки керівників підприємств, установ, організацій, голів ОСББ, ФОП, власників  ( або відповідальні  особи) крамниць, кафе, ресторанів, тощо визначено Законом України « Про благоустрій населених пунктів» та « Правилами благоустрою забезпечення чистоти і порядку на території Южноукраїнської міської територіальної громади», затвердженими  рішенням  Южноукраїнською міською  радою  від  28.07.2022  № 1094.   

Так, порушеннями у сфері благоустрою вважається: неналежний санітарний стан власних та прилеглих територій, порушення в  утриманні прилеглих територій до  об’єктів (торгівельних центрів, об’єктів побутового обслуговування, громадського харчування, приватних будинків, тощо), засмічення, влаштування стихійних сміттєзвалищ, звалищ побутового та будівельного сміття на прилеглій та дворовій території, стоянка транспортних засобів на газонах, самовільне розміщення на спорудах, стовпах, опорах та інше  не відведених для цього місцях оголошень, плакатів, самовільне зайняття об’єктів благоустрою, відсутність відповідного дозволу на розміщення реклами, забур’яненість, відсутність договорів на вивезення сміття, виконання земельних робіт з благоустрою без відповідного ордеру, відсутність огорожі на місці розриття, відсутність урн для сміття та багато інших.      

Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від  20 – ти  до 80- ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади звертається із особливим проханням дотримуватись вимог поводження з побутовими відходами, не допускати забруднення територій, не складувати будівельні матеріали, побутове сміття у не встановлених місцях, своєчасно скошувати траву, бур’яни.

Дбаємо разом про чистоту в громаді!

Читайте також

Прибирання снігу

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади

У зимовий період актуальним залишається питання своєчасного очищення міста від снігу та проведення п...

Вивезення опалого листя

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади

Осінь – прекрасна пора року, коли дерева та кущі починають міняти свій колір, а листочки почин...