Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Амброзія – небезпечна рослина-алерген
AA

Амброзія – небезпечна рослина-алерген

З середини серпня,  багато  людей страдають  на  алергію від амброзії . Можливо, ви вже стикалися з цією рослиною, а може вам пощастися поки не відчувати вплив амброзії на собі.

Найпоширеніший  вид амброзії в Україні – амброзія  полинолиста . Вона належить   до роду однорічних або багаторічних трав сімейства Айстрових. Вся рослина   опушена, стебло пряме, гіллясте, листя завдовжки 4-15 см. Амброзія   може досягти   висоти   20-180 см, іноді 2 м. Верхня сторона листової  пластинки темно - зелена, нижня - сіра, опушена. Корінь стрижневий, проникає на глибину  4 м.  Розмножується рослина тільки насінням. Цвітіння починається з серпня і триває по жовтень.

Амброзію можна  сміливо назвати бур’яном, який виснажує, висушує землю і швидко поширюється. Одна рослинка через 2-3 роки може перетворити ділянку землі в суцільні зарості, а ґрунт зробити непридатним для обробітку. Ми вже говорили про те, що рослина може виростати  до 2 метрів  в довжину, а коріння  йдуть  глибоко в землю, таким чином  бур'ян  стрімко  пригнічує всі культури,  які знаходяться  з ним  поруч.

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади  в черговий раз  звертається з проханням  до голів ОСББ, ФОП, власників (або відповідальних осіб)  крамниць, кафе,  ресторанів,  магазинів, гаражних кооперативів, тощо,  з проханням своєчасно здійснювати покос трави особливо при наявності амброзії, а також   прибирати території прилеглі та закріплені за підприємствами, установами, організаціями усіх форм власності, що передбачено «Правилами благоустрою забезпечення чистоти і порядку на території Южноукраїнської міської територіальної громади», затверджених  рішенням  Южноукраїнської міської ради від 28.07.2022 № 1094.

У статті  ми розповіли про вплив однієї рослини на природу, життя людини і цілої країни. Методи по боротьбі і симптоми на які слід звернути увагу. Все це допоможе вам убезпечити себе і своїх близьких. Також за бажанням кожен може внести свій вклад в боротьбу з цим живучим бур'яном. Разом ми зможемо його подолати.

 

Читайте також

Прибирання снігу

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади

У зимовий період актуальним залишається питання своєчасного очищення міста від снігу та проведення п...

Вивезення опалого листя

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади

Осінь – прекрасна пора року, коли дерева та кущі починають міняти свій колір, а листочки почин...