Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Шановні громадяни пільгової категорії!
AA

Шановні громадяни пільгової категорії!

При підготовці проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» та пов’язаних з цим змін до законодавства Урядом пропонувалось визначити повноваження органів місцевого самоврядування за їх рішеннями та за рахунок коштів місцевих бюджетів надавати пільговий проїзд окремих категорій громадян, інші соціальні пільги передбачені законодавством.

В процесі доопрацювання внесених Урядом законопроектів у Парламенті було ухвалено рішення щодо збереження у законодавстві права на пільговий проїзд окремих категорій громадян, інших соціальних пільг із покриттям цих видатків за рахунок державного бюджету (частина п’ята статті 102 Бюджетного кодексу України).

Разом з цим, в Законі України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» відповідні видатки у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам не були передбачені.

Внаслідок цього відбувається незабезпеченість фінансовими ресурсами гарантованих державою громадянам соціальних пільг.

З метою врегулювання даного питання виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради звернувся  до Міністра соціальної політики України  Розенка  П.В., Прем’єр-міністра  України Яценюка А.П. щодо ініціювання внесення змін до Закону України «Про Державний  бюджет України на 2016 рік» для виділення відповідних видатків на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян.

04.02.2016 за №4024 у Верховній  Раді України  зареєстровано законопроект «Про внесення змін до додатків № 3 та № 7 Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" щодо фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг». Метою прийняття даного Закону України є фінансове забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг є забезпечення фінансування гарантованих державою соціальних пільг.

Законопроектом пропонується направити з державного бюджету 1,9 млрд. грн. на компенсацію пільгового  проїзду окремих категорій громадян.

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...

До уваги ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

20 березня 2024 року командою Мінветеранів спільно з Товариством Червоного Хреста України запрова...