Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Розпочалися заняття Школи відповідального батьківства
AA

Розпочалися заняття Школи відповідального батьківства

З 21 жовтня в Южноукраїнському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді розпочалися заняття Школи відповідального батьківства. Вступне заняття на тему «Сім’я як система взаємодії», провела Ольга Курзель, фахівець із соціальної роботи ЮМЦСССДМ.

Заняття пройшло в атмосфері довіри та доброзичливості батьки вільно спілкувались між собою, приймали активну участь у обговоренні важливих для родини питань – стадії розвитку сім’ї, сімейні традиції та сімейні табу. Учасники отримали корисну інформацію та психологічний ресурс для покращення сімейних стосунків, налагодження відносин з близькими людьми, поділились власними думками, завжди гарно, якщо при спілкуванні існує зворотній зв’язок. Також батьки отримали «домашнє завдання» – використовувати на практиці рекомендації спеціалістів та корисні поради.

Крім того, з метою надання безкоштовної соціально-психологічної та юридичної підтримки батькам які виховують дітей з функціональними обмеженнями/особливими потребами розпочалися заняття групи самопідтримки батьків (далі – група самопідтримки).

Зустрічі в групі самопідтримки проводяться на базі відділення соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

23 жовтня фахівцем із соціальної роботи ЮМЦСССДМ проведено заняття з використанням арт - технологій за темою: «Використання методики музикотерапії у вихованні дітей з особливими потребами».

Заняття групи самопідтримки спрямовані на формування у батьків навичок виховання «особливих дітей», дадуть змогу батькам отримати новий позитивний досвід та враження від спілкування. 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 26.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 26 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної...

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...