Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУАЕС працює команда експертів ВАО АЕС у рамках корпоративної партнерської перевірки Енергоатома
AA

На ЮУАЕС працює команда експертів ВАО АЕС у рамках корпоративної партнерської перевірки Енергоатома

З 2 по 4 листопада на Южно-Українській АЕС працює команда експертів Всесвітньої асоціації операторів АЕС (ВАО АЕС) у рамках корпоративної партнерської перевірки (КПП) ДП НАЕК «Енергоатом» (проходить з 31 жовтня по 14 листопада 2015 р.).

До групи міжнародних експертів, що здійснює перевірку на южно-українському майданчику, входять представники компаній-операторів атомних станцій з Чехії, Японії, США та Болгарії. Вони здійснюють обходи чистої та контрольованої зон енергоблоків АЕС, проводять інтерв'ю з керівниками підприємства і його структурних підрозділів.

Вітаючи гостей під час стартової наради, генеральний директор ВП ЮУАЕС Володимир Лісніченко зазначив: «Усвідомлюючи важливість корпоративної перевірки для компанії «Енергоатом» в цілому та Южно-Української АЕС зокрема, наш колектив серйозно готувався до цього заходу. У рамках підготовки до вашого візиту було проведено самооцінку за напрямками, визначеними в документі «Виробничі завдання та критерії їх виконання» у редакції 2013 року, підготовлено пакет попередньої інформації та сформовано робочі групи за кожною з областей перевірки. Сподіваюся, що проведена нами робота допоможе у виконанні завдань корпоративної партнерської перевірки».

Зі свого боку керівник команди експертів голова Цивільного комітету безпеки атомної станції Дуковани Алєш Джон підкреслив, що роль Всесвітньої асоціації операторів атомних станцій у світі зростає, кількість її членів продовжує розширюватися. Останніми роками у ВАО АЕС започатковано цілу низку нових програм, серед яких і корпоративні партнерські перевірки.

КПП - важливий інструмент для підвищення культури безпеки на атомних станціях. Метою таких перевірок є виявлення на рівні корпоративної організації областей для вдосконалення з метою підвищення безпеки та надійності АЕС, що входять до складу компанії. Крім того, визначається позитивний досвід у діяльності експлуатуючої організації, який зможе допомогти іншим операторам в підвищенні безпеки атомних електростанцій.

  Енергоатом уперше проходить корпоративну перевірку ВАО АЕС. Головна її відмінність порівняно зі звичайними партнерськими перевірками, які проводить асоціація, в тому, що експерти розглядають не конкретні факти виробничої діяльності, а базуються на інтерв'юванні топ-менеджерів компанії. Команда міжнародних експертів (всього 15 фахівців, загальний стаж роботи в атомній енергетиці складає 250 людино-років) протягом 2 тижнів вивчить ситуацію щодо корпоративного керівництва та управління в НАЕК «Енергоатом», а також проаналізує взаємодію між Дирекцією компанії та її відокремленими підрозділами. Відповідно до програми, на корпоративному рівні буде перевірено 7 областей: лідерство, управління, нагляд і моніторинг, підтримка та ефективність, людські ресурси, комунікації.

Протягом першої семиденки міжнародні експерти працюють у відокремлених підрозділах НАЕК, збираючи інформацію на місцях. Другий тиждень буде присвячено роботі в Дирекції Енергоатома, де команда ВАО АЕС узагальнить свої спостереження.

Попередній звіт за підсумками роботи експертів буде передано президентові НАЕК «Енергоатом» Юрію Недашковскому в кінці наступного тижня. «Я впевнений, що в ньому будуть не лише області для вдосконалення, а й хороші практики, якими ви можете пишатися перед усім світом», - заявив Алєш Джон на зустрічі з представниками ЮУАЕС.

 

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...