Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 26-річчя виведення військ СРСР з Республіки Афганістан
AA

Урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 26-річчя виведення військ СРСР з Республіки Афганістан

 

13 лютого у виставковій залі Южноукраїнського міського історичного музею проведено лекцію ««Афган: біль і пам’ять»» в рамках розширення постійної експозиції «Цей одвічний біль Афганістану…» до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, з презентацією відеоматеріалів, присвячених цій пам’ятній даті. Також відбулася зустріч з представниками Южноукраїнської міської спілки ветеранів Афганістану (воїнів – інтернаціоналістів).

 

 

14 лютого на території меморіального комплексу воїнам – визволителям пройшов урочистий мітинг до Дня  вшанування учасників бойових дій на території інших держав, 26 - річчя виведення військ СРСР з Республіки Афганістан.

У заході взяли участь воїни-інтернаціоналісти, учасники бойових дій в Афганістані, представники виконавчих органів ради, представники відокремленого підрозділу "Южно - Українська АЕС" державного підприємства Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом", установ, організацій, навчальних закладів міста.

 Афганістан досі відкликається в серцях тих, хто побував на тій війні, хто пройшов по його випаленій землі, хто в далекому 1989 повернувся додому і до сих пір продовжує воювати у своїх снах.  

Від імені воїнів – афганців до слова запросили  голову Южноукраїнської міської спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)  Володимира Венгера.  

 

Присутні вшанували героїчне минуле воїнів - інтернаціоналістів хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної скульптури "Пам'яті війни в Афганістані".

Після покладання квітів, усіх запросили до перегляду експозиції «Цей одвічний біль Афганістану…» у виставковій залі Южноукраїнського міського історичного музею.

 

  

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...