Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Атомники придбали автомобіль швидкої медичної допомоги для військового госпіталю
AA

Атомники придбали автомобіль швидкої медичної допомоги для військового госпіталю

13 лютого з Южноукраїнська в зону АТО відправляється автомобіль швидкої медичної допомоги, придбаний на кошти атомників. Таким чином колектив ДП НАЕК «Енергоатом» відгукнувся на прохання керівництва 61 військового мобільного госпіталю щодо надання допомоги у придбанні транспортного засобу для евакуації поранених та травмованих військовослужбовців у зоні проведення антитерористичної операції.

Лист медиків на адресу колективу Южно-Українського енергокомплексу та мешканців міста-супутника атомної станції надійшов 26 січня. З того часу розпочався збір коштів. Паралельно з цим голова первинної профспілкової організації ВП ЮУАЕС звернувся до профкому НАЕК «Енергоатом» з проханням приєднатися до благодійної акції. Відгуком на звернення южноукраїнців стало виділення 150 тис. грн. Благодійної фінансової допомоги від колективу компанії «Енергоатом» вистачило на купівлю автомобіля швидкої допомоги «WV LT 35 Rettungswagen» (2002 року випуску).

Транспортний засіб, придбаний за сприяння благодійного фонду «Мирне небо» у Німеччині, вже 10 лютого прибув до Южноукраїнська. Тут коштом місцевого приватного підприємця виконано його діагностику та технічне обслуговування (заміна масла, фільтрів тощо).

До місця призначення автомобіль швидкої допомоги відправиться не порожнім. До мобільного госпіталю він доставить пральну та дві сушильні машини, закуплені на кошти, що зібрав колектив енергоремонтного підрозділу ВП ЮУАЕС. Верхній одяг, білизна, взуття - все це придбано для поранених бійців на пожертви, зібрані працівниками атомної станції та мешканцями міста, і  також буде відвезено до госпіталю. Попутно на передові блокпости в районі Маріуполя буде доставлено овочі, консервацію, інші продукти харчування, зібрані жителями сусідніх з Южноукраїнськом сіл на заклик «Мирного неба».

«Дуже хочеться, щоб наша «швидка допомога» зберегла життя воїнам, які стоять нині на передових рубежах боротьби за незалежність і суверенітет нашої країни. А ще краще було б, якби вона взагалі не знадобилась і на українську землю прийшов довгоочікуваний та вистражданий мир», - висловлює сподівання атомників голова первинної профспілкової організації ВП ЮУАЕС Володимир Лещотний. Поки ж цього не сталося працівники енергетичного комплексу намагаються надати максимальну допомогу патріотам, які боронять свою державу. Збір  коштів триває. Благодійні пожертви на придбання ще одного медичного автомобіля на сьогодні склали близько 30 тис. грн.

 

 

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...