Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Чергове заняття Школи відповідального батьківства
AA

Чергове заняття Школи відповідального батьківства

Любовь долготерпит, милосердствует,
любовь не завидует, любовь не превозносится,
не гордится, не бесчинствует, не ищет своего,
не раздражается, не мыслит зла,
не радуется неправде, а сорадуется истине;
всё покрывает, всему верит,
всего надеется, всё переносит.

11 лютого, з нагоди Дня усіх закоханих у приміщенні Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї,  дітей та молоді проведено чергове заняття Школи відповідального батьківства.

Сьогодні у світі відбувається руйнація інституту сім’ї, молоді люди відмовляються вступати до шлюбу, багато з них надають перевагу так званому «громадянському шлюбу». Саме тому, темою заняття стало: «Громадянський шлюб – це як жити з відкритими дверима. Хто в домі господар?».

Слухачі Школи мали змогу порозмірковувати й подискутувати над вічною дилемою: «Хто має бути в домі головою», чому людей приваблює громадянський «пробний шлюб», які обов’язки мають чоловік та дружина в сім’ї.

Відомий вислів, що в «громадянському союзі» живуть ніби з відкритими дверима, так що завжди можна втекти. Але якщо в будинку завжди відкриті двері, то жити в ньому холодно, незатишно і небезпечно.

З метою  зміцнення сімейних взаємовідносин у родинах слухачів Школи на занятті були вироблені «золоті правила для подружжя»:

- перша властивість любові – довготерпіння;

- в сім’ї важливо чітко усвідомлювати межі своїх дій або бездіяльності та їх наслідки;

- у відносинах між чоловіком та дружиною завжди має бути присутньою взаємоповага;

- не перетворювати подружнє життя на змагання за владу та інші.

Всім хочеться мати сімю, домашній затишок, любити один одного. Частіше люди намагаються знайти щастя в «громадянському шлюбі» і не знаходять. Це лише спосіб піти від реальності, забути те, що справжнє щастя можливе лише коли подружжя повністю вірить один одному і відповідають один за одного.

 

 

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...