Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Тільки спільними зусиллями ми зможемо подолати дитячу бездоглядність, захистити життя та здоров′я підростаючого покоління
AA

Тільки спільними зусиллями ми зможемо подолати дитячу бездоглядність, захистити життя та здоров′я підростаючого покоління

З метою профілактичної роботи щодо запобігання бездоглядності та правопорушень серед дітей та підлітків, захисту від шкідливого впливу, збереження їх життя та здоров’я, попередження вчинення злочинів проти них, виконавчим комітетом Южноукраїнської міської ради 25.01.2012  було прийнято рішення № 22 «Про запобігання дитячій бездоглядності та захист життя і здоров’я дітей». Враховуючи важливість  документа, 22 листопада рішення  поновлено в зв’язку з кадровими змінами. Даним рішенням обмежено перебування дітей віком до 16 років, без супроводу дорослих, на вулицях та в розважальних закладах міста після 21 години взимку та 22 години влітку.

На виконання цього рішення службою у справах дітей Южноукраїнської  міської ради спільно з відділом кримінальної міліції у справах дітей ЮУ МВ УМВС України  розроблений графік проведення спільних рейдів, під час яких контролюється перебування дітей на вулицях та в  розважальних закладах міста в нічний час, продаж їм спиртних напоїв, тютюнових виробів та  продукції, що  пропагує культ жорстокості та насильства, сексуальної розпусти.

Працівниками служби у справах дітей спільно з працівниками ВКМСД  проводились рейди    «Діти вулиці», « Підліток» , «Канікули», тощо з профілактики правопорушень, бездоглядності,  бродяжництва та жебракування серед дітей. Рейдовими перевірками охоплені ринки міста, вокзал, підвали, горища, звалища, міський пляж, паркова зона, розважальні заклади,  дискотеки та інші місця збору дітей. Проведено 56 рейдів, виявлено 52 дитини, які перебували на вулицях, у розважальних закладах міста, вживали спиртні напої, тощо. Вилучено 11 дітей з вулиць міста та 9 - з розважальних закладів міста   (розпивання спиртних напоїв). Виявлено 7 порушень правил торгівлі спиртними напоями та тютюновими виробами, складено 10 протоколів на дорослих осіб, які втягували неповнолітніх до протиправних дій, попереджено 47 батьків. Ініційовано притягнення до відповідальності 24 батьків.

З метою виявлення та залучення до навчання дітей, які тривалий час не навчаються, або не навчалися взагалі, протягом  серпня, вересня та жовтня поточного року  представниками служби у справах дітей, відділення кримінальної міліції у справах дітейВКМСД та навчальних закладів проводився Всеукраїнський рейд «Урок», в ході якого на навчання повернуто 3 дитини, які без поважних причин тривалий час не відвідували навчальні заклади міста.

Шановні батьки!

Саме Ви, в першу чергу, повинні піклуватись про своїх дітей. Ви повинні  зробити для них усе можливе та неможливе, щоб вони були щасливими. Як сказав великий письменник Антуан де Сент-Екзюпері : «Ты навсегда в ответе за тех, кого приручил», а приручати - це проявляти до іншого ніжність, любов, а головне - почуття відповідальності за його долю. Тож давайте будемо відповідальними за наших дітей, за наше майбутнє. І тільки спільними зусиллями ми зможемо подолати дитячу бездоглядність, захистити  здоров'я та життя підростаючого покоління.

 

 

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...

До уваги ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

20 березня 2024 року командою Мінветеранів спільно з Товариством Червоного Хреста України запрова...