Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ЮУ АЕС пройшла нарада фахівців НАЕК "Енергоатом" і концерну "Росенергоатом"
AA

На ЮУ АЕС пройшла нарада фахівців НАЕК "Енергоатом" і концерну "Росенергоатом"

12 - 14 травня у ВП "Южно-Українська АЕС" пройшла нараду на тему: "Впровадження сучасних засобів і способів попередження та гасіння пожеж на АЕС  Росії і України". Захід проводився в рамках програми співпраці ВАТ "Концерн "Росенергоатом" і ДП НАЕК "Енергоатом" на 2010 рік.

Тісна співпраця двох компаній у даному напрямку триває вже більше 5 років. В Україні та Росії розроблено довгострокові програми розвитку атомної енергетики, що передбачають будівництво нових ядерних енергоблоків. Забезпеченню пожежної безпеки реакторів, що вже будуються, та запланованих до будівництва в двох країнах приділяється першочергове значення. Не менш важливе дотримання встановлених протипожежних норм і правил на вже діючих АЕС. Тому щорічно на одному з атомних майданчиків - українському або російському - зустрічаються представники НАЕК "Енергоатом" і концерну "Росенергоатом", обговорюючи спільні проблеми та ділячись напрацьованим досвідом.

У ході дводенної зустрічі на ЮУ АЕС йшлося про єдиний федеральний закон з пожежної безпеки, прийнятий у Росії, який дозволяє уникнути різночитання і протиріч, що мають місце у великій кількості нормативних актів з пожежної безпеки, заміну покриття покрівлі машзалів українських і російських енергоблоків на негорючі матеріали, системи вогнезахисту та підвищення вогнестійкості несучих металоконструкцій машинних залів АЕС, забезпечення пожежонебезпечних приміщень системами автоматичної пожежної сигналізації і пожежегасінні, застосування термо- та пожежестійких кабелів, а також інші важливі та актуальні питання щодо пожежної безпеки ядерних об

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...

До уваги ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

20 березня 2024 року командою Мінветеранів спільно з Товариством Червоного Хреста України запрова...