Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Європейські експерти підтвердили якість виконаних робіт на Ташлицькій ГАЕС
AA

Європейські експерти підтвердили якість виконаних робіт на Ташлицькій ГАЕС

На Ташлицькій гідроакумулюючій електростанції, що входить до складу гідрокаскаду Южно-Українського енергокомплексу, працювала команда експертів компаній «Mazal International BV» (Німеччина) та «Federal - Mogul Deva GmbH» (Нідерланди). У завдання європейських фахівців входив шеф-монтаж втулок лопаток направляючого апарату гідроагрегату №1 ТГАЕС. Вони підтвердили високу якість ремонтних робіт, виконаних южно-українськими гідроенергетиками.

«Методом інструментальних вимірів європейські фахівці перевіряли якість виконаних робіт зі встановлення втулок відповідно до рекомендацій заводу-виробника, - роз'яснює заступник головного інженера каскаду ГЕС-ГАЕС Богдан Пахомов. - Результат перевірки позитивний, зауважень до нашої роботи в експертів не було. Паралельно нам надано інформацію щодо деяких особливостей матеріалів, які використовуються». Встановлені втулки мають сучасний високотехнологічний фрикційний шар, який забезпечує багаторічну експлуатацію без заміни. Вони зносостійкі та розраховані, як мінімум, на 10 років експлуатації без зміни основних властивостей.

- Для нас цей факт є позитивним, - підкреслює Б.Пахомов, - оскільки він скорочує час ремонту агрегатів. За рахунок точної підгонки втулок (кожну виготовлено індивідуально для лопатки направляючого апарату) забезпечується низький рівень вібрації на кінематиці направляючого апарату і, як наслідок, гідроагрегату в цілому, що також важливо для його безаварійної роботи.

Аналогічні втулки раніше - в 2015 - році було встановлено на гідроагрегаті №2 Ташлицької ГАЕС. До цього моменту на лопатках направляючих апаратів двох машин ТГАЕС стояли втулки, виготовлені у 80-х роках минулого століття. За час багаторічної експлуатації це обладнання виробило свій ресурс і підлягало заміні.

Сьогодні южно-українські фахівці ведуть кінцевий монтаж гідроагрегату №1 Ташлицької ГАЕС.

 

Інформація про ВП ЮУАЕС

ЮУАЕС – основа Южно-Українського енергетичного комплексу, розташованого на півдні України в Миколаївській області. Він забезпечує потреби в електричній енергії регіону з більш як п’ятимільйонним населенням. До складу енергокомплексу входять: Южно-Українська АЕС (3 атомні енергоблоки сумарною потужністю 3000 МВт), Олександрівська ГЕС на річці Південний Буг (2 гідроагрегати, сумарна потужність 11,5 МВт) і Ташлицька ГАЕС (в експлуатацію введено першу чергу: 2 гідроагрегати сумарною потужністю в генераторному режимі 302 МВт, у стадії будівництва друга черга – гідроагрегат №3).

У 1996 році як відокремлений підрозділ підприємство увійшло до складу ДП НАЕК «Енергоатом». За роки існування ВП ЮУАЕС вироблено понад 500 млрд кВт·год. електричної енергії.

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...