Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Звіт про роботу закладу за півріччя
AA

Звіт про роботу закладу за півріччя

Комунальний заклад «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади» (далі – КЗ «ТЦСО») працює відповідно до Положення, затвердженого рішенням Южноукраїнської міської ради від 28.10.2021 № 708. У складі територіального центру функціонує 4 відділення: відділення соціальної допомоги вдома, відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги, відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг, відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю які забезпечують надання соціальних послуг.

У звітному періоді  працівниками КЗ «ТЦСО» виявлено 4610 осіб, які потребували соціальних послуг та  обслуговування.

Усім громадянам було надано різні види соціальних послуг.

Відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг.

З початку року відділення відвідало 62 особи, з них за оплату – 56 осіб. У відділенні надано 1752 послуги, у тому числі 248 разових послуг.

З метою оздоровлення пільгової категорії населення відділення надає разові послуги на платній та безоплатній основі наступним категоріям осіб, які зареєстровані в   Южноукраїнській міській територіальній громаді (далі – ЮМТГ), а саме:

- особам похилого віку;

- особам з інвалідністю;

- громадянам (які досягли 18-річного віку) незалежно від їх сімейного стану, які не мають медичних протипоказань для перебування в колективі та потребують оздоровчо-реабілітаційних послуг з метою запобігання виникненню та розвитку органічних розладів особи, підтримки її здоров’я;

 - дітям з інвалідністю (за необхідності у супроводі батьків чи родичів або спеціалістів відділення комплексної реабілітації);

- дітям, які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності (за необхідності у супроводі батьків чи родичів або спеціалістів відділення комплексної реабілітації).

Всі процедури надаються за направленням лікаря та відпускаються за графіком.

Відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг стало прихистком для переселених громадян. Так в період з 04.03.2022 по 06.06.22 у відділенні перебували 82 особи, у т.ч. 17 з них діти віком від 4 до 16 років.

За час їх перебування організовано дворазове гаряче харчування, психологічна підтримка та забезпечено одягом і засобами гігієни. 

Відділення соціальної допомоги вдома.

У відділенні соціальної допомоги вдома на надомному обслуговуванні з початку року перебуває 157 осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, з них за оплату - 46 осіб. У звітному періоді осіб, яких звільнено від оплати, немає. У сільській місцевості на обслуговуванні перебувало 39 осіб, з них за оплату - 16.

Навантаження на одного соціального робітника складає 10 підопічних в місті, а в сільській місцевості - 8, відповідно до кількості послуг та стандартів. Усі соціальні робітники забезпечені спецодягом, масками, рукавичками та антисептичними засобами, у тому числі 5 соціальних робітників забезпечено велосипедами та сигнальними жилетами. Сільських соціальних працівників забезпечено комп’ютерною технікою.

Послуги у відділенні надаються відповідно до укладених договорів про надання соціальних послуг.

Підопічні відділення отримують наступні послуги:

- з придбання та доставки продуктів харчування, промислових товарів з магазину та базару, медикаментів з аптек;

- з прибирання житла, прання білизни, допомоги у приготуванні їжі (підготовка продуктів для приготування їжі, миття овочів, фруктів і посуду, винесення сміття).

Відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю.

Реабілітаційні послуги надаються дітям, яким встановлено інвалідність, дітям віком до трьох років (включно), які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності, а також дітям віком від чотирьох років, які мають відповідні медичні показання і потребують спеціальних умов для реабілітації (абілітації).

З початку 2022 року реабілітаційними послугами охоплено 53 дитини, з них 49 дітей проживають в м.Южноукраїнськ, в тому числі 4 дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, а також 3 дітей проживають в с.Іванівка, 1 дитина – в смт Костянтинівка. З них 37 дітей з інвалідністю віком від 1 до 18 років, 7 дітей віком від 4 років, які мають відповідні медичні показники і потребують спеціальних умов для реабілітації та 9 дітей, які належать до групи ризику щодо встановлення інвалідності. З дітьми проводилися групові та  індивідуальні корекційно-розвиваючі заняття, заняття з лікувальної фізкультури та масажу. Заняття включають роботу з сенсорної інтеграції, психокорекції, логопедії, соціально-побутової  орієнтації, розвитку комунікативної діяльності, розширення досвіду соціально-психологічної адаптації та інтеграції, заходи із соціально – культурної реабілітації.

В період з 25.02 2022 по 12.03.2022 роботу реабілітаційної установи було призупинено.

14.03.2022 відновлено надання реабілітаційних послуг дітям лише за індивідуальною формою роботи.

24 червня 2022 року для переважної кількості дітей завершено поточний курс реабілітації у відділенні. Батьки отримали рекомендації щодо подальшої реабілітації дітей. Педагоги йдуть у планову відпустку, діти – на літній відпочинок.

Відділення організації надання адресної грошової та натуральної допомоги.

У відділенні організації надання адресної грошової та натуральної допомоги послуги отримали  4256 осіб, у т.ч. внутрішньо переміщені особи – 1620 осіб.

Грошову допомогу  отримали 179 осіб, натуральну допомогу -  4077 осіб.

Перукарські послуги отримали 700 осіб, з них за оплату - 643 особи.

Послуги з ремонту взуття отримали 57 осіб.

Послуги з ремонту одягу отримали 56 осіб.

Навчальний рік в «Університеті третього віку» завершився. Освітні послуги отримали 149 осіб.

Пунктом прокату засобів реабілітації користуються 47 осіб, з них 21 особа - за оплату. 

Речами, що були у вжитку, забезпечено 749 осіб, які отримали 6900 одиниць одягу.

Транспортні послуги надані 43 особам, у т.ч. мобільним сходовим підйомником 10 особам – 10 послуг. У зв’язку із обмеженою кількістю пального КЗ «ТЦСО» надавалися транспортні послуги лише термінові, а саме виїзд до лікувальних закладів у невідкладних випадках. Також працівники служби «Соціальне таксі» були задіяні у перевезенні і розгрузці   гуманітарної допомоги, меблів для переселених осіб тощо.

Надано послуги робітником з комплексного обслуговування і ремонту будинків у с.Бузьке та с.Панкратове 53 особам, з них 4 особам за оплату.

Психологом КЗ «ТЦСО» з початку року була проведена наступна робота:

  • групові заняття у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг – 7 занять/ 65 осіб;
  • індивідивідуальні консультації – 28 консультацій / 28 осіб;
  • ефіри – 93 (6259 переглядів);
  • опубліковано на сторінці територіального центру соціальної мережі «Фейсбук» - 344 статті;
  • корекційні заходи – 34 заходів / 38 осіб;
  • група самопідтримки для тих, кому важко справлятися з перепадами настрою, важкими емоціями та переживаннями, двічі на тиждень - 12 заходів 20 осіб;
  • лекція для батьків вихованців відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю – 2;
  • група самопідтримки осіб з інвалідністю – 9 занять /40 осіб;
  • заняття на факультеті «Психологія» Університету третього віку – 15 занять /12 осіб;
  • психологічна підтримка колективу – 1 захід / 11 осіб;
  • робота з внутрішньо переселеними особами – 92 особи.

З початку року відбулися 3 виїзди мультидисциплінарної команди до с.Іванівка, с.Панкратове та смт Костянтинівка, надано послуги 20  особам.

При КЗ «ТЦСО» створено «гарячу» телефонну лінію для виявлення потреб одиноких громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, сімей з дітьми, зокрема з дітьми з інвалідністю. З початку осінньо-зимового періоду 430 осіб звернулися на «гарячу» телефонну лінію, потреби 380 осіб  задоволено.

Відповідно до плану заходів щодо забезпечення соціального захисту бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі, під час надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період 2019-2022 років, затвердженого розпорядженням Южноукраїнського міського голови від 11.02.2019 № 21-р, проводилося соціальне патрулювання вулиць міста Южноукраїнськ, у разі погіршення погодних умов - щодня, з метою виявлення бездомних громадян та надання їм соціальних послуг. Під час соціального патрулювання бездомні особи забезпечувалися їжею швидкого приготування, консервами та гарячим чаєм, при необхідності теплими речами, що були у вжитку. У місцях, де могли перебувати бездомні особи, розміщувалися об’яви та буклети про установи, до яких можна звернутися за допомогою. Також проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення міста щодо дій у разі виявлення бездомних громадян. З початку осінньо-зимового періоду 2021-2022 років відбулося   19 рейдів. Виявлено 3 особи без визначеного місця проживання, яким надано продукти харчування та запропоновано тимчасове проживання у церкві християнської віри євангельської смт Арбузинка, від проживання вони відмовилися.

З метою підвищення обізнаності в правилах пожежної безпеки та недопущення пожеж серед осіб підвищеної групи ризику в осінньо-зимовий період працівниками КЗ «ТЦСО» проводилися рейди серед  одиноких та одинокопроживаючих осіб похилого віку, осіб з інвалідністю та неблагонадійних сімей за участю представників національної поліції, ДСНС та територіального центру. З початку осінньо-зимого періоду 2021-2022 років відбулося 13 рейдів. Інформацію з правил поведінки у разі виникнення пожеж та попередження загибелі на них отримали 175 осіб.

З початку року на офіційному сайті та на сторінці територіального центру соціальної мережі «Фейсбук» розміщено 612 статей та відео-уроків.

Соціальні працівники відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги були задіяні у роботі з гуманітарною допомогою та її видачею. Сформовано набори з продуктами і гігієнічними засобами. Видано 1635 особам (752 сім'ї). Гуманітарну допомогу у вигляді заморожених тушок курей роздано у кількості 1700 шт.

 

 

Читайте також

Подорож до музею

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні відпочивальники відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Терито...

Лекція у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

  Сьогодні у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Територіальний центр соці...

Психологічне заняття із соціальними робітниками відділення соціальної допомоги вдома КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Психологічне заняття із соціальними робітниками відділення соціальної...

Прогулянки природничого характеру у  відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

З настанням теплої погоди для вихованців групи денного догляду відділення комплексної реабіліта...