Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Звіт про роботу КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська" за 2018 рік
AA

Звіт про роботу КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська" за 2018 рік

У 2018 році  працівниками територіального центру виявлено 6134 особи, які потребували соціальних послуг та  обслуговування.

Усім громадянам було надано різні види соціальних послуг.

У складі територіального центру функціонує 4 відділення: відділення соціальної допомоги вдома, відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг, відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю, відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги.

У відділенні соціальної допомоги вдома протягом звітного року на обліку перебувало 134 (100%) потребуючих допомоги одиноких і самотньо проживаючих громадян  похилого віку та осіб з інвалідністю, що на 1 потребуючого більше, ніж за відповідний період минулого року, з них 20 осіб на платній основі.  Навантаження на одного соціального робітника складає 11 підопічних, відповідно до стандартів. В поточному році надавалися періодичні послуги з миття вікон та генерального прибирання одиноко проживаючим особам, якими скористалися  20 осіб пенсійного віку.

У виняткових випадках громадяни, що мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу, звільняються від плати за надання соціальних послуг  в разі, коли такі рідні належать до малозабезпечених і отримують державну соціальну допомогу в установленому законодавством порядку, залежні від психоактивних речовин, алкоголю, перебувають у місцях позбавлення волі, також можуть звільнятися від оплати за надання соціальних послуг учасники бойових дій, інваліди та учасники Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, які проживають самотньо тощо. Для цього рішенням Южноукраїнської міської ради від 28.07.2016 №252 затверджено склад та Положення комісії з питань звільнення окремих категорій громадян від оплати за надання соціальних послуг комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» в новій редакції. У звітному році 7 осіб звільнено від оплати.

У відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг відпочили 341 (100%) особа пільгової категорії, у порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшилась на 66 осіб, у зв’язку з наданням періодичних послуг. Запроваджено нову форму роботи комунального закладу, а саме надання разових послуг у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг, які в поточному році мали можливість отримати 40 осіб пільгової категорії, що дало змогу охопити більшу кількість громадян міста та у відділенні соціальної допомоги вдома надавалися періодичні послуги з миття вікон та генерального прибирання одиноко проживаючим особам, якими скористалися  20 осіб пенсійного віку.

Підопічних відділення забезпечено триразовим харчуванням (до 60,0 грн. на 1 особу на день), організовано відпочинок та дозвілля (лекції, концертні програми, засідання тематичних клубів, пісенні та літературні вечори, відвідування музею, міського пляжу, виїзди за межі міста), забезпечено надання профілактично-оздоровчих послуг.  

Виконано ремонт   приміщення (будівництво, благоустрій території, поточний ремонт сходів та козирка будівлі, придбано на встановлено металеву огорожу із воротами у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг. Придбано  офісні, меблі,          лавки на подвір’я, придбано та встановлено дерев’яну гойдалку,  бесідку, на території проведено озеленення.

 Для надання населенню більшої кількості оздоровчо-реабілітаційних послуг у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)  м. Южноукраїнська» було придбано бігову доріжку, тренажер «Шведська стінка», інгалятор, електрофорез, апарати «Алмаг» та «Корона-С», у відділенні всі послуги надаються за соціальними тарифами, що дає змогу розвантажити міський бюджет.

У відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю надано реабілітаційні послуги 60 (100%) дітям з особливими потребами, завдяки наданню разових послуг, в тому числі 10 дітей це група денного перебування. Діти одержали послуги з соціальної, психологічної та фізичної реабілітації, а також логопедичні та педагогічні послуги. Це дало змогу надати реабілітаційні послуги більшій кількості дітей з інвалідністю, у тому числі й тих дітей, які охоплені дошкільними та шкільними навчальними закладами.

Групу денного перебування функціонує відповідно до затвердженого рішення Южноукраїнської міської ради від 13.07.2017 «Про затвердження Положення про комунальний заклад «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» у новій редакції». Для дітей організовано триразове збалансоване харчування (52,0 грн. на 1 особу на день), денний відпочинок, проводяться заходи з соціально – культурної абілітації. Підопічні відділення мають змогу відвідувати різні екскурсії та цікаві місця.

У 2018 році було організовано щорічне оздоровлення (медичний супровід)             19 дітей з особливими потребами на базі оздоровчо-реабілітаційного комплексу „Іскра” відокремленого підприємства „Южно-Українська атомна електростанція”.

У відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги надано послуг 5599 (100%) особам, які потребували соціальної допомоги.

     Також на відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги покладено обов’язки з виконання окремих напрямків міської комплексної Програми „Турбота”: матеріальна допомога з міського бюджету окремим категоріям громадян на лікування та вирішення соціально-побутових питань, пільгове зубопротезування окремих категорій громадян, надання щомісячних продуктових наборів, користування пільговим „соціальним пакетом” міського кабельного телебачення „Квант”, забезпечення гарячими обідами малозабезпечених громадян, пільги на оплату за комунальні послуги та електроенергію учасникам бойових дій на території інших держав, які є особами з інвалідністю загального захворювання, забезпечення талонами на ліки учасників війни та інші напрямки.

З метою виявлення осіб, які потребують соціальної допомоги, працівниками комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» започатковано домові квартирні обходи серед осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, під час яких надається вичерпна інформація про послуги та види соціальних допомог, які надаються  комунальним закладом для пенсіонерів та осіб з інвалідністю.  Станом на 27.12.2018 обстежено 2959 таких осіб.

Перукарські послуги надаються двома перукарями у соціальній перукарні та вдома. За звітний період перукарських послуг надано 2281 особі, за відповідний період минулого року кількість осіб збільшилася на 323 особи.  

Для надання якісних послуг більшій кількості населення пільгової категорії населення з листопада цього року у відділення адресної натуральної та грошової допомоги придбано та облаштовано ще один кабінет для надання перукарських послуг, також надаються послуги перукаря у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг один раз на заїзд, що дасть змогу охопити більшу кількість осіб пільгової категорії.

З січня 2018 року у відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» започатковано послугу з ремонту одягу. Надано послуги з ремонту одягу 183 особам.  Для збільшення кількості послуг з ремонту одягу для швачки було закуплено нове обладнання для надання швацьких послуг.

За звітний період надавалися послуги взуттєвика, всього  127 осіб скористалися даною послугою.  

Відповідно до затвердженого рішення Южноукраїнської міської ради від 13.07.2017 «Про затвердження Положення про комунальний заклад «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» зі змінами» функціонує пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації (милиці, палиці, візки) для осіб похилого віку та осіб з інвалідністю.

Продовжує свою роботу «Університет третього віку». У поточному році функціонує п’ять факультетів: «Літературний та художньо-прикладного мистецтва», «Основи права», «Медико – валеологічний», дві групи «Фізичного виховання» та дві групи «Основи комп’ютерної грамотності». Вперше відкрито факультет основи психології. Всього освітні послуги отримують 118 осіб похилого віку. 

Відповідно до затвердженого рішення Южноукраїнської міської ради від 13.07.2017 «Про затвердження Положення про комунальний заклад «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» у новій редакції», було створено Службу «Соціальне таксі». Надано послуг 195 особам.

При територіальному центрі також надаються послуги мобільним сходовим підйомником особам з інвалідністю, які пересуваються на візках. Протягом звітного періоду транспортні послуги сходовим мобільним підйомником отримали 5 осіб з інвалідністю ( 43 послуги).

Читайте також

Подорож до музею

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні відпочивальники відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Терито...

Лекція у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

  Сьогодні у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Територіальний центр соці...

Психологічне заняття із соціальними робітниками відділення соціальної допомоги вдома КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Психологічне заняття із соціальними робітниками відділення соціальної...

Прогулянки природничого характеру у  відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

З настанням теплої погоди для вихованців групи денного догляду відділення комплексної реабіліта...