Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | ЗАХІД ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОКОСТУ
AA

ЗАХІД ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОКОСТУ

29 січня 2016 року о 14:00 в Южноукраїнському міському історичному музеї  відбувся показ оскароносної стрічки видатного італійського режисера Роберто Беніньї «Життя прекрасне» (1997 рік) з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту.

На захід завітали учні Державного навчального закладу «Южноукраїнський професійний ліцей», представники Ради ветеранів війни, праці та Збройних Сил організації ветеранів України, усі охочі.

В основі сюжету кінокартини є біографія Рубіно Ромео Сальмоні – італійського єврея, в’язня Освенциму, що описав своє перебування в таборі смерті у власній книзі «Я переміг Гітлера».  Саме вона стала основою для сценарію кіношедевру Роберто Беніньї.

Голокост в роки Другої світової війни 1939-1945 років є невід’ємною частиною історії і нашого краю. Мешканці Южноукраїнська щороку вшановують жертв Богданівської трагедії.

На початку листопада 1941 року румуно-німецькі окупанти створили табір смерті у селі Богданівці Доманівського району. Туди було зігнано євреїв з Одеської, Миколаївської, Кіровоградської та Вінницької областей. У період з грудня 1941 до лютого 1942 року було вбито близько 55 тисяч осіб. З початком зими 1942 року окупанти розпочали масове знищення полонених, сотні євреїв було розстріляно в яру біля  Південного Бугу. Тільки в України за роки окупації з 1941 до 1944 року було знищено близько 850 -900 тисяч єврейського населення.

Щиро дякуємо адміністрації, педагогічному колективу та учням Державного навчального закладу «Южноукраїнський професійний ліцей» за активну участь у музейних заходах!

 

 

 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...