Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южноукраїнці попрощалися з воїном Русланом Хазієвим
AA

Южноукраїнці попрощалися з воїном Русланом Хазієвим

Знову на площі Палацу культури «Енергетик» майоріли траурні стрічки на державних прапорах: громада провела в останню путь 46-річного Героя – Хазієва Руслана Анатолійовича, що загинув в боротьбі за мирну Україну.

Руслан Анатолійович народився у 1979 році в смт. Костянтинівка, пізніше його сім’я переїхала в Южноукраїнськ. Тут він закінчив дев’ять класів загально-освітньої школи №1. Мало цікавився розвагами, бо вважав за краще допомагати батькам у господарстві, дідусю з бабусею з городом. З часом був призваний на строкову військову службу, де здобув снайперські навички. Після армії влаштувався на роботу до Костянтинівського ТЕМу, де за 25 років виріс з монтажника до бригадира. Щасливо жив з дружиною та дітьми, коли в країну прийшла війна. Руслан одразу намагався записатися в тероборону, але добровольців вже було забагато. Тоді вирішив разом із сином допомагати волонтерам там, де потрібна була фізична сила. 17 березня 2022  отримав повістку і, не вагаючись, пішов у військкомат. За півтора роки Руслан Хазієв брав участь у боях у Бахмуті, під Херсоном, неодноразово був нагороджений Подяками та Грамотами за сумлінну службу, а влітку 2023 року отримав Орден Золотого Хреста. Руслан часто телефонував рідним, але майже нічого не розповідав про війну, бо беріг їх. 4 жовтня вперше за весь час зізнався: «Тут, на фронті, важко…» А 9 жовтня 2023 солдат, снайпер 1 категорії відділення снайперів Руслан Хазієв під час виконання обов’язків військової служби в зоні ведення бойових дій загинув біля населеного пункту Макіївка Луганській області. Без сина лишилися батьки, без старшого брата сестра, без люблячого чоловіка дружина, осиротіли діти Руслана та онучка.

Заступник міського голови Сергій Горностай та начальник першого відділу Вознесенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Євген Левченко висловили співчуття рідним та близьким Героя. Віддаючи військові почесті, Євген Левченко передав батькам загиблого прапор, яким урочисто було вкрито труну з тілом воїна. Хвилиною мовчання присутні на площі Палацу культури «Енергетик» вшанували пам'ять Руслана Хазієва, а потім попрощалися з ним: люди клали квіти на труну та дякували за захист Держави. Жителі громади проводжали Героя в останню путь, стоячи на колінах.

Руслан Анатолійович Хазієв похований на Алеї слави Южноукраїнського кладовища, але він назавжди залишиться в пам'яті жителів громади…

 

Читайте також

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 18.04.2024 загинув мешканець на...

Висловлюємо співчуття

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Вчора на 89-му році життя помер Почесний громадянин нашої громади Леонід Миколайович Корчагін. Ле...

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, старшого сержанта, головн...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сумна звістка знову прийшла до Южноукраїнської територіальної громади. Під час виконання бойового за...

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, старшого солдату, кулемет...

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, старшого солдата, навідни...