Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Як відрізнити справжній онлайн-ресурс від шахрайского?
AA

Як відрізнити справжній онлайн-ресурс від шахрайского?

 

???? 86% від загальної кількості випадків платіжного шахрайства за 2022 рік відбулися в мережі Інтернет. Шахраї виманюють дані банківський карток, коди, логіни та паролі через фішингові посилання, які ведуть на шахрайські сайти.

⛔️ Шахраї можуть копіювати дизайн будь-яких ресурсів, на яких користувачі вводять дані карти для оплати. Ці сайти можуть бути дуже схожими на справжні вебресурси відомих магазинів, банків, державних установ, міжнародних організацій та благодійних фондів.

⁉ Де можна натрапити на фішинг?

☝ Шахраї поширюють фішингові посилання через соціальні мережі, месенджери, смс-повідомлення, електронні листи, рекламу в інтернеті, торговельні онлайн-майданчики.

⁉ Як уникнути шахрайства?

⚠️ Не переходьте за посиланнями від незнайомців!

⚠️ Перевіряйте правильність назви сайтів, на які переходите та вводите свої персональні дані. Адреси справжнього та шахрайського сайтів можуть бути схожими, за винятком одного чи кількох символів.

⚠️ Пам’ятайте! Шахраї дуже активно поширюють фішинг як купівлю/продаж різних товарів, послуг.

⚠️ Не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих сайтах.

⚠️Не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих сайтах.

⚠️ Перш ніж ввести у будь-яку форму дані своєї платіжної картки або паролі до онлайн-банкінгу, перевірте адресу необхідного ресурсу, адже будь-які відмінності можуть свідчити про те, що ви опинилися на фішинговому сайті.

⚠️ Коли купуєте на торговельних онлайн-майданчиках, обговорюйте деталі угоди виключно в чаті торговельного майданчика або використовуючи його додаток!

‼ Як купувати онлайн безпечно та відрізнити справжній онлайн-ресурс від шахрайського? Читайте на сайті НБУ з платіжної безпеки #ШахрайГудбай: https://promo.bank.gov.ua/stopfraud/.

За інформацією Міністерство юстиції України.

Читайте також