Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Сезон «Наука стійкості» подкасту «Простими словами»
AA

Сезон «Наука стійкості» подкасту «Простими словами»

Я співчуваю

Цього достатньо, аби словами підтримати людину, яка проживає втрату. Все інше можна сказати очима, дотиком, присутністю. Бути просто поруч – це дуже важливо.

В цьому переконаний Олег Романчук, відомий лікар-психотерапевт, дитячий психіатр, директор Інституту психічного здоров’я Українського католицького університету.

Він став гостем нового епізоду сезону «Наука стійкості» подкасту «Простими словами» від The Village Україна, що виходить в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативи Олена Зеленська.

Олег Романчук розповів, що трапляється з нами, коли близька людина йде з життя, як прожити та пережити горе, які процеси є нормальною реакцією на втрату, а які потребують додаткової психологічної допомоги.

Під час відвертого інтерв’ю на тему, яку ми звикли замовчувати, експерт поділився власним розумінням втрати.

«Досвід втрати у своїй найглибшій суті для мене – це спосіб, як стосунки й любов є сильнішими за смерть. Як ті, кого ми любимо, є завжди, з нами, ще глибше, ще ближче, у самій глибині нашого серця. Вони стають частиною нашого світу. Я сумую за ними й буду сумувати все життя. Але завдяки тому, що ці люди були в моєму житті й торкнулись мене своєю любов'ю, їхня любов може жити в мені. Смерть може забрати фізичне життя, але вона не може зупинити стосунки й не може зупинити любов».

Конспект інтерв'ю тут - https://www.village.com.ua/.../348965-prostimy-slovami-4-ep4

Розмову можна прослухати на всіх подкаст-платформах:

Apple Podcasts - https://apple.co/3TMC0CC

Google Podcasts - https://bit.ly/43vFr3H

SoundCloud - https://bit.ly/3x8qZ5S

Spotify - https://bit.ly/43vFo81

YouTube - https://www.youtube.com/watch?v=LhXodKS_WUg

Сезон «Наука стійкості» подкасту «Простими словами» виходить у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської провадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Проєкт реалізовано у співпраці з Координаційний центр КМУ / Mental Health UA за підтримки World Health Organization (WHO).

#тияк

Читайте також