Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Як і навіщо готуватимуть помічників ветеранів
AA

Як і навіщо готуватимуть помічників ветеранів

Працевлаштування є важливим фактором реінтеграції воїнів та ефективного їх повернення до мирних реалій.

????????Як повідомляє Мінветеранів, йдеться саме про створення освітньої екосистеми для ветеранів на різних рівнях – від нетривалих тренінгів до повноцінних курсів та програм підготовки як фахівців робітничих професій, так і інкубацію ветеранського бізнесу й відкриття нових освітніх горизонтів.

Власне, такою новою професією, яка водночас забезпечить постійною зайнятістю колишніх воїнів і воїнок є місія помічника ветерана в сервісних офісах у громадах.

????Готуватимуть їх саме Центри ветеранського розвитку — такі, як пілотні Дніпровський, Вінницький, Львівський і Миколаївський. Щойно інститут помічника ветеранів масштабується на всю державу після цьогорічної апробації у чотирьох областях, можна буде говорити й про появу рекрутерів та своєрідних ейчарів, що у своєму ветеранському ком'юніті знаходитимуть індивідуальні рішення з працевлаштування чи перенавчання побратимів.

????Про таку модель роботи з ветеранськими спільнотами в контексті реалізації системи повернення з військової служби до цивільного життя читайте за посиланням: http://surl.li/jrjph

Читайте також