Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відбулося засідання виконавчого комітету
AA

Відбулося засідання виконавчого комітету

27 березня відбулося засідання виконавчого комітету за участі 12 його членів та під головуванням секретаря Южноукраїнської міської ради Дениса Кравченка. Порядок денний налічував 43 питання, з яких 30 стосувалися захисту прав дітей.

Перед засіданням присутні заслухали доповідь начальника відділення поліції № 3 Вознесенського РУП ГУНП у Миколаївській області майор поліції Сергій Стрига щодо розслідування нещодавнього побиття жінки. Він розповів, що у поліції є відеозаписи з камер відеоспостереження, які дозволяють зробити об’єктивні висновки щодо події. Що саме сталося – Сергій Стрига пообіцяв розповісти членам виконкому після завершення лікування постраждалої. Начальник управління з надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Олег Травкін доповів щодо наявності в громаді камер відеоспостереження, їх кількості та функціональної спроможності.

Члени виконкому на засіданні затвердили фінансові плани та плани фонду оплати праці підприємств комунальної форми власності на 2024 рік, погодили завершення опалювального сезону у разі встановлення середньодобової температури повітря протягом трьох діб вище +8оС, внесли кадрові зміни до декількох комісій, що діють у сфері охорони здоров’я, погодили надання матеріальної допомоги у сумі 97 тисяч 300 грн. 78-ми соціально незахищеним особам та жилого приміщення сім’ї з чотирьох осіб.

Також була затверджена Програма реформування та організації харчування дітей у закладах освіти Южноукраїнської міської територіальної громади на 2024-2030 роки. Начальник управління освіти Юрій Сінчук наголосив на тому, що для повноцінного реформування харчування на сьогодні бракує фахівців за цим напрямом та оновленої матеріально-технічної бази у їдальнях закладів освіти.

Начальник управління соціального захисту населення Ельвіра Гехад ознайомила членів виконавчого комітету з новою Соціальною комплексною програмою підтримки сім’ї, оздоровлення та відпочинку дітей пільгових категорій, запобігання та протидії  домашньому насильству, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2026 року у Южноукраїнській міській територіальній громаді. Виконання Програми сприятиме формуванню цілісної, дієвої системи державної підтримки сім’ї, зокрема, формуванню відповідального батьківства та материнства, підтримці сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, відновленню української духовності, утвердження моральних цінностей у суспільно-політичному та приватному житті тощо. Програма була підтримана одноголосно.

Присутні на засіданні жваво обговорили та не підтримали проект рішення про призначення помічника повнолітньої дієздатної особи. За словами члена виконкому Вадима Нечая, який є начальником Першого відділу Вознесенського районного ТЦКтаСП, потрібно більш ретельно перевіряти кандидатів у помічники, щоб запобігти ухиленню від мобілізації в такий спосіб.

Загалом були прийняті рішення по 43 проєктам, які, відповідно до регламенту, будуть оприлюднені на офіційному вебсайті громади.

 

Читайте також

До уваги!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради повідомляє, що 05.12.2023 року о 10.00 годині відбуд...