Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відбулося позачергове засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті міської ради
AA

Відбулося позачергове засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті міської ради

14.02.2019 у залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради відбулося позачергове засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті міської ради (далі – Комісії) з порядком денним «Про стан цивільного захисту Южноукраїнської міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області у 2018 році та основні завдання на 2019 рік» та «Про підсумки роботи комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у 2018 році та затвердження плану роботи на 2019 рік».

Результати здійснення заходів (перевірок, навчань, тренувань, зборів тощо), аналіз діяльності підприємств, установ та організацій міста у сфері цивільного захисту  свідчать про те, що основні вимоги, заходи та завдання, визначені рішенням виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 21.03.2018 № 55 «Про основні завдання цивільного захисту міста Южноукраїнська на 2018 рік» в цілому виконано. 

На адміністративній території міста в звітній період 2018 року та протягом 2017  року надзвичайних ситуацій не зареєстровано. За аналогічний період 2016 року на адміністративній території міста зареєстровано надзвичайну ситуацію природного характеру регіонального  рівня, пов’язану з різким погіршенням погодних умов (сильний снігопад, сильна ожеледь, сильна хуртовина, снігові замети тощо).

23-24 травня 2018 року на Южно-Українській АЕС проведено спільне з Дирекцією ДП «НАЕК «Енергоатом» загально-станційне протиаварійне тренування (СЗПТ) з ліквідації умовної аварії на яких були присутні представники управління з питань НС ВПО Южноукраїнської міської ради. СЗПТ проведено за участю представників зовнішніх організацій з метою перевірки готовності системи аварійного реагування ВП «ЮУ АЕС» до дій в разі виникнення аварії та заходів щодо евакуації персоналу. До переліку ввідних умов навчань включено умовну пожежу та умовне радіоактивне забруднення території.

Спеціальні об’єктові навчання (тренування) на об’єктах господарювання міста проводяться згідно затвердженого графіку.

26 червня 2018 року на території міст обласного підпорядкування Южноукраїнська та Вознесенська, Арбузинського, Братського, Вознесенського, Доманівського та Первомайського районів області пройшли тренування органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області щодо дій у разі виникнення надзвичайної ситуації на ВП «ЮУ АЕС» під керівництвом Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України.

За тактичним задумом, при проведенні планового технічного обслуговування систем безпеки виникла позаштатна ситуація, яка розвинулась з «Аварійної готовності» до «Комунальної аварії». Зона можливого небезпечного радіаційного забруднення при комунальній радіаційній аварії на ВП «ЮУ АЕС» становить 2826 квадратних кілометрів.

При підведенні підсумків було наголошено, що навчальна мета  тренування досягнута та дана оцінка «добре».

В період з 09.07.2018 по 13.07.2018 ГУ ДСНС у Миколаївській області проводилась комплексна перевірка міста Южноукраїнська щодо виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки.

Проведеною перевіркою було встановлено, що стан готовності Южноукраїнської міської ланки ТП ЄДС ЦЗ Миколаївської області та стан виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань техногенної та пожежної безпеки, цивільного захисту Южноукраїнської міською радою оцінюються як «обмежено відповідає вимогам». Комісією були надані пропозиції щодо усунення виявлених недоліків. Недоліки усувалися відповідно до встановлених термінів.

В минулому 2018 році комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті міської ради (далі – Комісія) працювала в основному відповідно до річного плану роботи.

Чисельний склад Комісії налічує 23 чоловіка. До складу Комісії входять посадові особи міськвиконкому та керівники підприємств системи життєзабезпечення міста.

З метою своєчасного прийняття рішень та вжиття превентивних заходів щодо покращення стану техногенно-екологічної безпеки протягом 2018 року було заплановано 6 засідань  Комісії для розгляду, фактично підготовлено і проведено 12 засідань (6 планових, 4 – позапланових та 2 – навчальних (під час проведення тренування органів управління та сил цивільного захисту міської ланки ТП ЄДС ЦЗ щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій на об’єктах ядерного циклу ВП «Южно-Українська АЕС»).

Планувалось до розгляду 24 питання, фактично розглянуто 39 питань (24 планових, 13 позапланових та 2 – під час тренування). По розглянутим питанням прийняті відповідні рішення, які в основному виконані, за винятком деяких заходів з питань протипожежної безпеки, санітарно-епідеміологічного благополуччя, запобігання загибелі людей на водних об'єктах, заходів під час паводків, льодоставу, пропуску льодоходу та повені, контрольні терміни виконання яких припадають на І півріччя 2019 року.

В ході засідання членам Комісії та запрошеним було продемонстровано відео-сюжети «Підсумки цивільного захисту Миколаївщини у 2018 році»  та «Тренування органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області щодо дій у разі виникнення надзвичайної ситуації на ВП «ЮУ АЕС», які викладено на офіційному сайті міста у рубриці «Цивільний захист».


 

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...

До уваги жителів громади! 

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У разі надходження попередження про загрозу «Повітряна тривога», не ігноруйте сигнал!...

Інформація про хід виконання комплексної Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян Южноукраїнської міської територіальної громади на 2022-2026 роки протягом 2023 року

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Комплексна програма профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту  конституційних п...

Заходи безпеки на льоду

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської м...

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради інформує

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У зв’язку з пониженням температури повітря на річці Південний Буг береться тонка крига на воді...