Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відбулося комісійне обстеження приміщень для реалізації соціальних проєктів
AA

Відбулося комісійне обстеження приміщень для реалізації соціальних проєктів

10 жовтня 2023 року відбулося комісійне обстеження комунального майна з метою подальшого його ефективного використання у громаді. В обстеженні взяли участь заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Марія ДРОЗДОВА, начальник управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради Ельвіра ГЕХАД, директор Южноукраїнського центру соціальних служб Алла ДИЗИК та директор комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади» Олена БОГАЧОВА.

Дуже гостро стоїть проблема нестачі приміщень для реалізації проєктів на благо громади. Деякі з цих проєктів потребують приміщень. Наприклад, створення ветеранського хабу чи створення соціального житла для осіб, що потрапили у складну життєву ситуацію, у тому числі для внутрішньо переміщених осіб, з метою забезпечення громадян тимчасовим проживанням.

Соціальні служби часто зіштовхуються з тим, що необхідно десь поселити людину, яка фінансово не у змозі навіть на короткий термін винайняти житло. У нас у громаді таких місць просто немає. Тому попередньо на нараді щодо ефективного використання комунального майна ця проблема обговорювалася разом з комунальними службами міста, які є балансоутримувачами частини комунального майна громади. На нараді був озвучений один із варіантів облаштування під соціальне житло приміщення, яке може бути вивільнене. Комісійно це приміщення було оглянуте. Прийшли до висновку, що там справді можна облаштувати кімнати для соціально незахищених громадян, які потрапили у складну життєву ситуацію і потребують тимчасового житла. Це приміщення потребує реконструкції та ремонту.

Також потребує реалізації проєкт ветеранського хабу, який презентувала начальник управління соціального захисту Южноукраїнської міської ради Ельвіра ГЕХАД. Мета цього хабу – надання допомоги військовослужбовцям, демобілізованим за станом здоров’я, або тим, хто проходить реабілітацію після поранень. Хаб у загальному значенні – вузол якоїсь мережі. Тобто ветеранський хаб – це місце, де будуть збиратися ветерани сучасної війни, які потребують допомоги, де буде сконцентровано усі потрібні для них послуги. Там вони будуть проходити фізичну і психологічну реабілітацію. Фахівці допомагатимуть їм повернутися у мирне життя.

У громаді на сьогодні якісної реабілітації для військовослужбовців ми запропонувати не можемо. На разі потребуючих такої реабілітації одиниці. Але дуже скоро це буде лавина. Звичайні, пересічні громадяни, рідні яких не знаходяться на передовій, не відчувають ще цього. Соціальні служби уже в передчутті цієї лавини і не сидять склавши руки. Діяти треба вже зараз! Потрібно не тільки вчити фахівців, адже повернення у мирне життя тих, хто у надскладних умовах (фізично і психологічно) захищає нашу країну і нас, дуже складна і відповідальна справа. Необхідне ще й приміщення, щоб це реалізувати. Це вкрай важливо не тільки для відновлення фізичного і ментального здоров’я наших захисників, які завтра повернуться у громаду. Це також важливо для збереження сімей, які можуть розпастися. Адже ми не вміємо спілкуватися з людьми, які щохвилини ризикували на фронті, і для яких на полі бою не було сірого, а було лише чорне і біле. Це важливо для того, щоб наші ветерани повноцінними працівниками повернулися у трудові колективи.

Приміщення для ветеранського хабу є. Воно розташоване у зручному місці. Поряд спорткомплекс «Олімп», занедбаний спортивний майданчик, який можна довести до ладу. На вільній території можна зробити майданчик із спортивним обладнанням для занять на свіжому повітрі. Для відновлення і реконструкції цього приміщення потрібні значні кошти. Але за наявності приміщення, проєкту та кошторису у нашої громади є можливість взяти участь у грантах чи конкурсах для реалізації цієї потреби за рахунок донорських коштів або на умовах співфінансування.

Коли є велике бажання, підтримка влади та громади – будь-який проєкт може бути реалізований!

 

Читайте також

Чисте довкілля – запорука здорового способу життя

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

В рамках проведення загального екологічного місячника по прибиранню та благоустрою території Южноукр...

Подорож до музею

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні відпочивальники відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Терито...

Лекція у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

  Сьогодні у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Територіальний центр соці...

Психологічне заняття із соціальними робітниками відділення соціальної допомоги вдома КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Психологічне заняття із соціальними робітниками відділення соціальної...

Прогулянки природничого характеру у  відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

З настанням теплої погоди для вихованців групи денного догляду відділення комплексної реабіліта...