Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | В Южноукраїнському міському історичному музеї відбувся урочистий захід, присвячений Дню Гідності та Свободи
AA

В Южноукраїнському міському історичному музеї відбувся урочистий захід, присвячений Дню Гідності та Свободи

В Южноукраїнському міському історичному музеї відбувся урочистий захід, присвячений Дню Гідності та Свободи. До слова були запрошені учасники та очевидці цих важливих подій для України та представники громади, а саме: голова народного руху міста Южноукраїнська 1992-1995 років, учасник помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності, воїн АТО Генадій Культа, почесний ветеран України, член  Южноукраїнської міської  організації ветеранів війни, праці та Збройних Сил Організації ветеранів України В’ячеслав Громенко. Також у заході виступили вокалістка Южноукраїнського міського центру культури та дозвілля Олена Ланцева, яка виконала  пісню «Народжені вільними», що добре відображає стан українців та налаштовує на віру у перемогу, у власні сили, у мирне майбутнє країни. А Анна Ратушна,  талановита учениця Южноукраїнської міської школи під керівництвом Оксани Печенюк,  виконала пісню «Ми хочемо миру». Настоятелем храму Святих Верховних Апостолів Петра і Павла отцем Віктором Буркою проведено молебен за Небесною Сотнею, українців, які загинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину.

Також до уваги відвідувачів презентовано фотовиставку «Вільні творять майбутнє», в якій можна було переглянути фотокопії світлин європейських фотографів та жителів нашого міста, учасників Революції гідності 2013-2014 років.

21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи – одне зі знакових офіційних свят, встановлене на честь двох революції, які відбулися в Україні у 2004 та 2013 роках. Цього дня українці вшановують пам’ять про людей, які під час Революції Гідності та Помаранчевої революції стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів держави та її європейського вибору.  Почуття гідності та прагнення до волі завжди були особливими рисами українців. Ми завжди будемо пам’ятати про те, якою ціною здобули свободу і незалежність.

 

Читайте також

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу «Нескорені міста України» до 2-ої річниці початку визволення українських територій від рашистських загарбників

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу &laqu...

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного матеріалу «На лінії вогню»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного ма...

Урочисте відкриття виставки-конкурсу майстрів народного мистецтва «Свою Україну любіть…»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї відбулося урочисте відкриття виставки-конкурсу майстрі...

У Южноукраїнському міському історичному музею експонувалася експозиція «Голокост – шрам на серці людства»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музею експонувалася експозиція «Голокост – шрам...