Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Створено мистецький арт-проєкт реконструкції старовинної автентичної України
AA

Створено мистецький арт-проєкт реконструкції старовинної автентичної України

У Южноукраїнському міському історичному музеї у 2023 році було створено мистецький арт-проєкт реконструкції старовинної автентичної України. Також для відвідувачів зроблено тематичну яскраву фотозону, яка постійно наповнюється іншими цікавими історичними об’єктами.

В жовтні 2023 року представниками Миколаївської експедиції Інституту археології НАН України Віктором Фоменко та Миколою Товкайло були передані на постійне зберігання кам’яні зображення – стели (менгіри)  з розкопок експедиції. Розкопки велися на території двох унікальних об’єктів – Лідиної Балки та урочища Гард.

 Частина менгірів була знайдена біля урочища Гард, де знаходилось давнє поселення і відноситься до Усатівської культури, першої половини ІІІ тис. до н. є. А інші менгіри та стели  знаходились в Лідиній Балці і належать до культури багатопружкової кераміки доби середньої бронзи, першої чверті ІІ тис. до н. є. Тепер дана експозиція знаходиться на музейній території і є важливим історично цінним, унікальним артефактом.

Висловлюємо окремо велику подяку приватному акціонерному товариству «Юженербуд» за благодійну допомогу у транспортуванні та перевезенні даних артефактів та ЮжкаNews.City - газета «Контакт» за сприяння та співпрацю у такій важливій справі як вивчення історичного минулого.

Ми робимо все, аби наш музей з кожною новою інсталяцією, експозицією та експонатами ставав ще привабливішим для туристів.

 

Читайте також

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу «Нескорені міста України» до 2-ої річниці початку визволення українських територій від рашистських загарбників

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу &laqu...

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного матеріалу «На лінії вогню»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного ма...

Урочисте відкриття виставки-конкурсу майстрів народного мистецтва «Свою Україну любіть…»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї відбулося урочисте відкриття виставки-конкурсу майстрі...

У Южноукраїнському міському історичному музею експонувалася експозиція «Голокост – шрам на серці людства»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музею експонувалася експозиція «Голокост – шрам...

До Дня пам’яті героїв Крут

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї відбулася тематична виставка науково-допоміжного матер...