Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | У миколаївських ветеранів з’явилася своя «точка опори»
AA

У миколаївських ветеранів з’явилася своя «точка опори»

Нещодавно на базі Чорноморського національного університету ім. П. Могили відкрили перший на півдні України й четвертий загалом у державі Центр ветеранського розвитку. Заклад розпочинає роботу у межах ініціатив Мінветеранів у контексті розбудови системи повернення військовослужбовців від військової кар’єри до цивільного життя.

Як повідомляє Мінветеранів, у цьому університеті багато років на системній основі працюють з військовими, їхніми сім’ями відповідно до різних програм адаптації військовиків до цивільного життя.

Тому саме цей заклад найкраще підходив для започаткування тут Центру ветеранського розвитку, де готуватимуть помічників ветеранів і надаватимуть різноманітні послуги, зокрема освітні й консультаційні, для наших захисників та захисниць. Виш доклав чималих зусиль, аби підтримати ініціативу Мінветеранів, адже це ресурсна справа. Довелося водночас відбудовуватися після кількох потужних ракетних ударів ворога у серпні торік і продовжувати активний розвиток нових спроможностей. Нині тут тепер навіть краще, аніж було до обстрілу.

«Кожна громада сама обирає, яким шляхом рухатися, адже у них абсолютно відмінне співвідношення кількості ветеранів і членів родин загиблих військових. Тільки на місцях влада може краще розуміти, як їм допомогти. Мінветеранів, у свою чергу, може надати їм різні інструменти, що дозволять зняти зайву бюрократію, якщо з якихось причин це неможливо зробити на місцях. І коли говоримо про пілотний проєкт з розвитку Центрів ветеранського розвитку, слід вибудувати систему, які саме сервіси і в якій формі надавати. У кожного ветерана будуть цілком різні потреби, але нам варто подбати про формування безбар’єрних можливостей для їх задоволення. Подібне завдання виконуватиме наш інший проєкт із запровадження у ЦНАПах єдиного вікна для всіх ветеранських послуг», - зауважила заступник Міністра у справах ветеранів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тетяна Калита, відкриваючи Центр ветеранського розвитку в Миколаєві.

Про особливості миколаївського Центру ветеранського розвитку, що матиме кілька дислокацій, розповідає видання «Новинарня»

➡️Детальніше: https://is.gd/rm5BqJ

Читайте також