Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | У 44 пілотних громадах відбуваються співбесіди із кандидатами у помічники ветерана
AA

У 44 пілотних громадах відбуваються співбесіди із кандидатами у помічники ветерана

Триває процес відібрання кандидатів у експериментальний проєкт з розбудови в Україні інституту помічника ветерана в чотирьох областях держави за ініціативи Мінветеранів.

Нині проходить своєрідний селекційний період «пілоту», який забезпечують створені в регіонах спеціальні відбіркові комісії. До складу цих органів, що мають свого секретаря і голову, входять представники територіальних громад, фахівці управлінь у справах ветеранів війни обласного рівня, психологи, представники Мінветеранів та інститутів громадянського суспільства, зокрема і журналісти.

????Основне завдання таких комісій – під час співбесід оцінити та розкрити людський потенціал майбутніх учасників проєкту, й виявити мотиваційні та особистісні спроможності долучитися до такої місії, що стає частиною механізму повернення військових людей до цивільного життя.

Генеральна директорка Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Мінветеранів Світлана Березіна повідомила, що натепер відбіркові комісії у регіонах уже розпочали активну роботу. Тривають відповідно до надісланих ветеранським відомством методичних рекомендацій співбесіди з кандидатами у помічники ветеранів в Вінницькій, Миколаївській та Дніпропетровській областях. Напередодні старту діяльності із членами згаданих комісій проводили інструктивні наради аби іще раз відпрацювати та проговорити всі процедурні нюанси, зокрема, як фіксувати результати й вирішувати поточні проблемні питання.

????«Загалом до проведення нашого експериментального проєкту у пілотних областях долучилися 44 громади. Саме у них і відбуваються співбесіди з кандидатами у помічники ветерана. На Вінниччині співбесіди уже пройшли 24 кандидати, на Дніпропетровщині – 8, Миколаївщині – 7 потенційних учасників ініціативи. Львівщина уже долучається до процесу і перші результати стануть відомими згодом. Але вже зараз можна говорити про певні попередні оцінки, зокрема якісного складу тих, хто подав заявку. Відповідно до результатів перших співбесід, 80% кандидатів у помічники ветерана отримали високий рівень компетенцій згідно зі шкалою оцінювань», - підбила перші підсумки роботи відбіркових комісій Світлана Березіна.

☝????Зазначимо, що етап співбесід у проєкті з розбудови інституту помічника ветерана триватиме до 11 серпня. Після успішного проходження стадії відбору кандидатів направлять на фахове навчання у Центри ветеранського розвитку, роботу яких уже запущено. Сформують навчальні групи орієнтовною кількістю 20-25 людей. Робота з ветеранами, членами їхніх сімей у кожному випадку стане унікальною історією та досвідом.

Наразі процес формування конкурсних комісій у межах пілоту, як і сам експеримент, вдосконалюватиметься.

Читайте також