Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Цікава подорож слухачів Університету третього віку до СТОВ «Промінь»
AA

Цікава подорож слухачів Університету третього віку до СТОВ «Промінь»

Де господар добре робить,
там і поле буйно родить.

Заняття Університету третього віку завжди проходять цікаво та різноманітно, студенти отримують нову інформацію в тій чи іншій сфері. Так незважаючи на похмурий день 16 квітня 2019 року наші слухачі мали позитивний настрій, адже попереду на них чекала цікава екскурсія до с.Воєводське Арбузинського району до СТОВ «Промінь», яке є одним із найкращих виробників молока в Україні, а заслуга тому професійний підхід та плідна праця його засновника Остапенко Олександра Миколайовича, який доклав максимум зусиль для розвитку підприємства.

На початку студентів гостинно зустрів на провів змістовну екскурсію директор підприємства Сергій Євгенович Ясевін. 

Перше, куди слухачі Університету потрапили, ввійшовши на територію ферми, був «дитячий садок», повністю заставлений маленькими білими ошатними будиночками. Але живуть у них не діти, а телята.

Після «дитячого садка» слухачі Університету потрапили у доїльну залу, обладнану установкою на 40 місць типу «карусель» італійської фірми Milkline, яка працює з 2007 р. 

Потім слухачів ознайомили з процесом охолодження молока, яке  надходить одразу в молоковоз із температурою 2 °С для реалізації на різні підприємства. Одними з перших в Україні СТОВ «Промінь» налагодили логістику самовивезення молочної сировини. Мають 4 власні молоковози. Молоко поставляють на Вінницький молочний завод («Рошен») і Миколаївський молочний комбінат («Лакталіс»).

У студентів було дуже багато запитань до супроводжуючого,  а зважаючи на досвід та професіоналізм Сергій Ясевін зміг чітко та із знанням своєї справи донести всю інформацію, якою володіє до пенсіонерів.

Сьогодні у господарстві діє так звана система диктатури технологій. Іншими словами, для кожного виробничого процесу розроблено певну технологію, яку в жодному разі неприпустимо порушувати.

Таку систему управління у господарстві запозичили в американців, саме у ній, пояснюють, і криється секрет успіху.

До речі, методика управління у СТОВ «Промінь» є настільки ефективною, що сюди приїжджають навчатися і переймати досвід фахівці — ветлікарі, зоотехніки — навіть із-за кордону.  

У рослинництві підприємство спеціалізується на вирощуванні зернових і зернофуражних культур, соняшнику, сої, цукрових буряків. Кормова база — повністю власна. 

Загальна кількість  корів на комплексі СТОВ «Промінь» становить 1950 голів.

Приємною несподіванкою  для наших студентів  стала  організація чаювання зі смачною випічкою у місцевій затишній кав’ярні та отримання пакунку зі смаколиками, а саме продукцією,  яку виробляє дане підприємство. 

Студенти дякували за щедрість та позитивні емоції, які вони отримали під час екскурсії. Побажали процвітання та успіхів підприємству.  На згадку зробили спільне фото. Пообіцяли, що усім близьким та рідним, дітям та онукам розповісти про виробництво, а також порадити фірми, які використовують продукцію СТОВ «Промінь».

Щиро дякуємо керівництву підприємства СТОВ «Промінь» Остапенко Олександру Миколайовичу та Сергію Євгеновичу Ясевіну за гостинність   та можливість відвідання екскурсії.





 

 

Читайте також

Подорож до музею

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні відпочивальники відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Терито...

Лекція у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

  Сьогодні у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Територіальний центр соці...

Психологічне заняття із соціальними робітниками відділення соціальної допомоги вдома КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Психологічне заняття із соціальними робітниками відділення соціальної...

Прогулянки природничого характеру у  відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

З настанням теплої погоди для вихованців групи денного догляду відділення комплексної реабіліта...