Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Старшокласники Доманівського  району познайомилися з професією атомника
AA

Старшокласники Доманівського  району познайомилися з професією атомника

4 березня учні загальноосвітніх шкіл сіл Козубівка та Прибужжя Доманівського району відвідали Южно-Український енергокомплекс. Візит пройшов у рамках програми профорієнтаційних занять для старшокласників населених пунктів, що входять до зони спостереження ЮУАЕС.

Відвідини енергокомплексу розпочалися з ознайомлювальної екскурсії об'єктами підприємства, яка включала огляд Олександрівської ГЕС і Ташлицької ГАЕС, а також візит на повномасштабний тренажер Южно-Української АЕС. У інформаційному центрі атомної станції фахівці відділу роботи з громадськістю та засобами масової інформації за допомогою спеціальних макетів продемонстрували майбутнім абітурієнтам принципи роботи основного обладнання підприємства.

Під час лекції старшокласникам були представлені затребувані в атомній галузі спеціальності та перелік вишів, де можна отримати профільну освіту. Ішла мова й про тристоронні договори цільової підготовки молодих фахівців для Южно-Українського енергокомплексу. Укладання такого договору та дотримання його умов гарантує молодим людям працевлаштування на атомну станцію.

«Ще 35 старшокласників регіону познайомились із нашим підприємством, - коментує візит школярів інженер групи зв’язків зі ЗМІ та громадськістю Олександр Рудоман. – Можливо, після змістовних екскурсії та лекції хтось із них задумається над професію атомника. На старті життєвого шляху головне – зробити правильний вибір. Та не менш важливо на власні очі побачити об’єкти енергокомплексу, переконатись у їх безпечній і надійній роботі. Саме це є запорукою об’єктивного ставлення до підприємства та атомної галузі в цілому».

Цілком згодна з ним вчитель Прибузької загальноосвітньої школи Ольга Бабак: «Переконана, що  такі візити дуже корисні. Приїжджаючи сюди, наші вихованці мають змогу почерпнути більше інформації. І це набагато дієвіше в порівнянні з тією профорієнтаційною роботою, яку ми проводимо в школі».

З початку навчального року в рамках циклу занять з професійної орієнтації ВП ЮУАЕС вже відвідали старшокласники населених пунктів 30-кілометрової зони атомної станції Арбузинського, Братського, Доманівського та Вознесенського районів. До кінця квітня до цього переліку приєднаються школярі Первомайського району та міста Южноукраїнськ.   

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...