Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Старшокласники Доманівського  району познайомилися з професією атомника

11.03.2016
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

4 березня учні загальноосвітніх шкіл сіл Козубівка та Прибужжя Доманівського району відвідали Южно-Український енергокомплекс. Візит пройшов у рамках програми профорієнтаційних занять для старшокласників населених пунктів, що входять до зони спостереження ЮУАЕС.

Відвідини енергокомплексу розпочалися з ознайомлювальної екскурсії об'єктами підприємства, яка включала огляд Олександрівської ГЕС і Ташлицької ГАЕС, а також візит на повномасштабний тренажер Южно-Української АЕС. У інформаційному центрі атомної станції фахівці відділу роботи з громадськістю та засобами масової інформації за допомогою спеціальних макетів продемонстрували майбутнім абітурієнтам принципи роботи основного обладнання підприємства.

Під час лекції старшокласникам були представлені затребувані в атомній галузі спеціальності та перелік вишів, де можна отримати профільну освіту. Ішла мова й про тристоронні договори цільової підготовки молодих фахівців для Южно-Українського енергокомплексу. Укладання такого договору та дотримання його умов гарантує молодим людям працевлаштування на атомну станцію.

«Ще 35 старшокласників регіону познайомились із нашим підприємством, - коментує візит школярів інженер групи зв’язків зі ЗМІ та громадськістю Олександр Рудоман. – Можливо, після змістовних екскурсії та лекції хтось із них задумається над професію атомника. На старті життєвого шляху головне – зробити правильний вибір. Та не менш важливо на власні очі побачити об’єкти енергокомплексу, переконатись у їх безпечній і надійній роботі. Саме це є запорукою об’єктивного ставлення до підприємства та атомної галузі в цілому».

Цілком згодна з ним вчитель Прибузької загальноосвітньої школи Ольга Бабак: «Переконана, що  такі візити дуже корисні. Приїжджаючи сюди, наші вихованці мають змогу почерпнути більше інформації. І це набагато дієвіше в порівнянні з тією профорієнтаційною роботою, яку ми проводимо в школі».

З початку навчального року в рамках циклу занять з професійної орієнтації ВП ЮУАЕС вже відвідали старшокласники населених пунктів 30-кілометрової зони атомної станції Арбузинського, Братського, Доманівського та Вознесенського районів. До кінця квітня до цього переліку приєднаються школярі Первомайського району та міста Южноукраїнськ.