Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Шановні мешканці громади!
AA

Шановні мешканці громади!

Відділення соціальної допомоги вдома комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади» надає послуги одиноким громадянам, які не здатні до самообслуговування у зв’язку з частковою втратою рухової активності (мають III, IV, V групи рухової активності) та потребують сторонньої допомоги, згідно з медичним висновком, окрім цілодобового стороннього догляду.

На обслуговуванні у відділенні на даний час перебуває 153 особи похилого віку та особи з інвалідністю, з них за оплату - 47 осіб. У сільській місцевості на обслуговуванні перебуває 38 осіб, з них за оплату - 20.

Відділення соціальної допомоги вдома забезпечує надання соціальних послуг:

- громадянам похилого віку;

- особам з інвалідністю (які досягли 18-річного віку), крім осіб з інвалідністю унаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, які отримують соціальну допомогу на постійний сторонній догляд, побутове та спеціальне медичне обслуговування відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності»;

- хворим з числа одиноких осіб працездатного віку на період до встановлення їм інвалідності, але не більш як чотири місяці.

Відділення соціальної допомоги вдома може здійснювати надання соціальних послуг громадянам похилого віку, особам з інвалідністю (які досягли 18-річного віку), хворим (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці), які не здатні до самообслуговування, але мають рідних, що повинні забезпечувати їм догляд і допомогу, за оплату відповідно до тарифів.

Надання соціальних послуг таким громадянам здійснюється за плату відповідно до тарифів на платні соціальні послуги.

Територіальний центр (у межах наявних можливостей) може надавати платні послуги періодично, у визначений договором термін.

Підопічні відділення відповідно до Державного стандарту отримують наступні послуги:

- з придбання та доставки продуктів харчування, промислових товарів з магазину та базару, медикаментів з аптек, оплата комунальних послуг, надання представницьких інтересів в органах влади, установах, підприємствах та організаціях, фізичний супровід осіб з інвалідністю;

- з прибирання житла, прання та прасування білизни, миття вікон, допомоги у приготуванні їжі (підготовка продуктів для приготування їжі, миття овочів, фруктів і посуду, винесення сміття);

- надання допомоги у сільській місцевості з проведенням сільськогосподарських робіт, розпалювання печей, піднесення вугілля, дров, розчистка снігу, доставка води з колонки.

Комунальний заклад «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади» нагадує, що у разі виникнення будь-яких питань телефонуйте за номером 5-55-37 або 0689451900, з питання надомного обслуговування т. 0678722417 або 0685251681.

 

Читайте також

Подорож до музею

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні відпочивальники відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Терито...

Лекція у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

  Сьогодні у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Територіальний центр соці...

Психологічне заняття із соціальними робітниками відділення соціальної допомоги вдома КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Психологічне заняття із соціальними робітниками відділення соціальної...

Прогулянки природничого характеру у  відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

З настанням теплої погоди для вихованців групи денного догляду відділення комплексної реабіліта...