Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Панельна дискусія «Безбарʼєрність + Безпека. Створюємо робочий простір для осіб з інвалідністю, ветеранів та ветеранок. Адаптивний спецодяг»
AA

Панельна дискусія «Безбарʼєрність + Безпека. Створюємо робочий простір для осіб з інвалідністю, ветеранів та ветеранок. Адаптивний спецодяг»

18  жовтня 2023 року відбулася в режимі реального часу за допомогою програмного додатка “Зум” панельна дискусія «Безбарʼєрність + Безпека. Створюємо робочий простір для осіб з інвалідністю, ветеранів та ветеранок. Адаптивний спецодяг»

В даному заході взяли участь начальник управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради Ельвіра ГЕХАД, заступникначальника-начальника відділу з питань праці та сім’ї Олена ФІЛОНОВА , головний спеціаліст відділу з питань праці та сім’ї, за напрямком охорона праці Альона ТЕМНІК.

Організатори панельної дискусії  Європейське співтовариство з охорони праці (ESOSH), журнал «Охорона праці», ТОВ «Інсайт плюс» та Благодійний фонд «Mindy Foundation».

До участі у заході також запрошені представники Міністерства соціальної політики України, Державної служби України з питань праці, Міністерства у справах ветеранів України, Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, Державної служби зайнятості,  СПО роботодавців та профспілок України, громадські об’єднання та благодійні фонди.

 Тема дискусії -  готовність підприємств України працевлаштовувати та повертати на робочі місця працівників, які втратили здоров’я на війні і отримали інвалідність.

  Захід проведено з метою привернення уваги громадськості та державних інститутів до проблеми облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю в цілому в державі та запропонувати готові рішення щодо створення безпечних умов праці, забезпечення спецодягом та засобами індивідуального захисту осіб з інвалідністю.

Обговорено

  • проєкт із облаштування невеликих населених пунктів України будиночками для адаптації та реабілітації осіб з інвалідністю (БФ «Mindy Foundation»)
  • конкретні приклади/рекомендації/інструментарій щодо облаштування робочих місць осіб з інвалідністю (ESOSH) ;
  • законодавчі вимоги з питань працевлаштування та створення безпечних та здорових умов праці осіб з інвалідністю (журнал «Охорона праці»).

 Також презентовано перший в Україні робочий костюму Special Adaptive від компанії INSIGHT. Ця інноваційна лінійка одягу розроблена з урахуванням потреб та можливостей осіб з інвалідністю. Забезпечує комфорт, зручність і практичність під час виконання робочих завдань.

 

Читайте також

До уваги ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

20 березня 2024 року командою Мінветеранів спільно з Товариством Червоного Хреста України запрова...

Засідання круглого столу по підведенню підсумків проведення заходів до Всесвітнього Дня охорони праці

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Щороку 28 квітня в Україні відзначається Всесвітній день охорони праці. Відповідно до рекомендацій М...

МОЗ нагадує: евакуація постраждалих українців та онкохворих дітей на лікування за кордон — безоплатна

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Вже понад рік Міністерство охорони здоров’я разом із партнерами організовують евакуаційні рейс...

"Дитина не одна"- тимчасова допомога на дітей, щодо яких встановлено факт відсутності батьківського піклування

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 березня 2024 р. № 331 «Деякі питання провадження...

Кіберзалежність

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На початку свого розвитку комп’ютерні технології здебільшого застосовувалися для роботи, але з...