Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Панельна дискусія «Безбарʼєрність + Безпека. Створюємо робочий простір для осіб з інвалідністю, ветеранів та ветеранок. Адаптивний спецодяг»

19.10.2023
Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

18  жовтня 2023 року відбулася в режимі реального часу за допомогою програмного додатка “Зум” панельна дискусія «Безбарʼєрність + Безпека. Створюємо робочий простір для осіб з інвалідністю, ветеранів та ветеранок. Адаптивний спецодяг»

В даному заході взяли участь начальник управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради Ельвіра ГЕХАД, заступникначальника-начальника відділу з питань праці та сім’ї Олена ФІЛОНОВА , головний спеціаліст відділу з питань праці та сім’ї, за напрямком охорона праці Альона ТЕМНІК.

Організатори панельної дискусії  Європейське співтовариство з охорони праці (ESOSH), журнал «Охорона праці», ТОВ «Інсайт плюс» та Благодійний фонд «Mindy Foundation».

До участі у заході також запрошені представники Міністерства соціальної політики України, Державної служби України з питань праці, Міністерства у справах ветеранів України, Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, Державної служби зайнятості,  СПО роботодавців та профспілок України, громадські об’єднання та благодійні фонди.

 Тема дискусії -  готовність підприємств України працевлаштовувати та повертати на робочі місця працівників, які втратили здоров’я на війні і отримали інвалідність.

  Захід проведено з метою привернення уваги громадськості та державних інститутів до проблеми облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю в цілому в державі та запропонувати готові рішення щодо створення безпечних умов праці, забезпечення спецодягом та засобами індивідуального захисту осіб з інвалідністю.

Обговорено

  • проєкт із облаштування невеликих населених пунктів України будиночками для адаптації та реабілітації осіб з інвалідністю (БФ «Mindy Foundation»)
  • конкретні приклади/рекомендації/інструментарій щодо облаштування робочих місць осіб з інвалідністю (ESOSH) ;
  • законодавчі вимоги з питань працевлаштування та створення безпечних та здорових умов праці осіб з інвалідністю (журнал «Охорона праці»).

 Також презентовано перший в Україні робочий костюму Special Adaptive від компанії INSIGHT. Ця інноваційна лінійка одягу розроблена з урахуванням потреб та можливостей осіб з інвалідністю. Забезпечує комфорт, зручність і практичність під час виконання робочих завдань.