Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Обговорили заходи з реагування на можливу радіаційну аварію та результати лабораторних досліджень води
AA

Обговорили заходи з реагування на можливу радіаційну аварію та результати лабораторних досліджень води

У середу, 5 липня відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради під головуванням першого заступника міського голови Олексія Майбороди. В роботі комісії взяли участь керівники управлінь, відділів Южноукраїнської міської ради, очільники та представники організацій, установ та підприємств, які задіяні в системі безпеки громади.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради Іван Колесников доповів про організацію заходів з реагування на можливу радіаційну аварію (теракт) на енергоблоках Запорізької АЕС. Місцева влада повністю готова до подолання наслідків аварії, якщо така відбудеться. Головним завданням для усієї громади є запобігання паніці. Для цього у разі розвитку найгіршого сценарію населення має діяти у відповідності до рекомендацій, які вже оприлюднені на офіційному сайті громади.

Завідуюча Вознесенським районним відділом Державної установи «Миколаївський обласний центр  контролю та профілактики хвороб МОЗУ» Людмила Якуніна доповіла про результати лабораторних досліджень води з річки Південний Буг та відповідність її гігієнічним нормативам якості. На сьогоднішній день деякі мікробіологічні та санітарно-епідеміологічні показники перевищують норми, про що населення проінформовано. Ковтати воду з річки та використовувати її для миття посуду, рук, овочів та фруктів небезпечно, але для закриття міського пляжу на даний момент немає підстав.

Заступник начальника управління освіти ім. Б. Грінченка Южноукраїнської міської ради Олеся Болотіна доповіла про підготовку загальноосвітніх навчальних закладів міської ради до нового 2023/2024 навчального року. Освітяни вже визначились щодо форми навчання в ліцеях громади. Також сумісно з управлінням будівництва та ремонтів наразі проводяться роботи щодо облаштування найпростіших укрить та деякі ремонтні роботи в приміщеннях ліцеїв.

На комісії також обговорили наступні питання:

«Про стан аварійно-рятувального обслуговування територій та об’єктів МТГ, які підлягають постійному та обов’язковому обслуговуванню на договірній основі державними аварійно-рятувальними службами»;

«Про стан  створення на адміністративній території громади міського та суб’єктами господарювання  МТГ – об’єктових матеріальних резервів на підпорядкованих об’єктах підвищеної небезпеки з метою запобігання надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та ліквідації їх наслідків".

Детальний протокол комісії з питань техногенно-екологічної небезпеки і надзвичайних ситуацій найближчого часу буде оприлюднено на сайті громади yu.mk.ua.

 

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...

До уваги жителів громади! 

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У разі надходження попередження про загрозу «Повітряна тривога», не ігноруйте сигнал!...

Інформація про хід виконання комплексної Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян Южноукраїнської міської територіальної громади на 2022-2026 роки протягом 2023 року

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Комплексна програма профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту  конституційних п...

Заходи безпеки на льоду

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської м...

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради інформує

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У зв’язку з пониженням температури повітря на річці Південний Буг береться тонка крига на воді...