Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Населенню Южноукраїнської МТГ
AA

Населенню Южноукраїнської МТГ

На виконання розпорядження Южноукраїнського міського голови від 15.06.2023 №130-р «Про утворення комісії з питань обстеження підвальних приміщень будівель та споруд Южноукраїнської міської територіальної громади з метою встановлення можливості їх використання як найпростіших укриттів для укриття населення» створено комісію із представників виконавчих органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств громади, поліції, ДСНС.

Відповідно графіку роботи комісії, 27 червня 2023 року комісією було здійснено обстеження підвальних приміщень будівель 1 мікрорайону міста з метою встановлення можливості їх використання як найпростіших укриття, за затвердженим переліком.

Згідно попередньої оцінки технічних характеристик підвальних приміщень встановлено, що вони не придатні для використання в якості найпростіших укриттів.

По-перше, у підвалах житлових будинків проходять транзитні інженерні комунікації (опалення, гарячого та холодного водопостачання, каналізації, електропостачання), що категорично не допускається в найпростіших укриттях та сховищах.

По-друге, міцність перекрить підвалів не розрахована на навантаження, яке може виникнути через руйнування багатоповерхового будинку. Кількість та призначення входів до підвалу не відповідають нормам при евакуації населення, в тому числі для укриття осіб з інвалідністю. Висота дверних отворів та висота підвальних приміщень нижче встановлених норм.  Також підвальні приміщення не обладнані інженерними системами (зокрема, вентиляції, димовидалення та ін.), які необхідні для забезпечення тривалого перебування великої кількості людей. Температура в середині підвалів  близько 60 градусів, а в зимовий період буде ще вища.

Проводиться подальше обстеження підвальних приміщень міста Южноукраїнська. Після закінчення перевірок буде доведена більш детальна інформація про прийняті рішення.

 

 

 

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...

До уваги жителів громади! 

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У разі надходження попередження про загрозу «Повітряна тривога», не ігноруйте сигнал!...

Інформація про хід виконання комплексної Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян Южноукраїнської міської територіальної громади на 2022-2026 роки протягом 2023 року

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Комплексна програма профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту  конституційних п...

Заходи безпеки на льоду

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської м...

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради інформує

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У зв’язку з пониженням температури повітря на річці Південний Буг береться тонка крига на воді...