Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Інформація про хід виконання комплексної Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян в м.Южноукраїнську  протягом 2017 року
AA

Інформація про хід виконання комплексної Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян в м.Южноукраїнську  протягом 2017 року

Комплексна програма профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту  конституційних  прав  і  свобод  громадян  в м. Южноукраїнську на 2017-2021 роки (далі – Програма)  затверджена  рішенням  Южноукраїнської  міської  ради від 19 січня 2017 року № 490.

Програма містить 51 захід, виконавцями яких є: Южноукраїнське відділення поліції Первомайського відділу поліції ГУНП в Миколаївської області, міський  центр зайнятості населення, управління  з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської  міської ради, департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради, комунальне підприємство «Житлово-експлуатаційне об’єднання», комунальне підприємство «Служба комунального господарства», служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради, управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради, Южноукраїнський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, управління освіти Южноукраїнської міської ради, управління економічного розвитку Южноукраїнскої міської ради, державний навчальний заклад «Южноукраїнський професійний ліцей», комунальний заклад «Южноукраїнська міська лікарня» (далі – ЮУМЛ), Южноукраїнське районне відділення Управління поліції охорони в Миколаївській області, відділ в м. Южноукраїнську управління служби безпеки України в Миколаївській області, комунальна установа «Інформаційне агентство «Контакт», дочірнє підприємство телевізійних систем «Квант» ПрАТ «Атомсервіс», фінансове управління Южноукраїнської міської ради, Арбузинський міськрайонний відділ з питань пробації Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції.

Наводимо нижче стан виконання заходів Програми, які мають високу соціальну значущість.

Особовим складом Южноукраїнського відділення поліції Первомайського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області (далі – ЮУВП)  постійно проводиться аналіз стану правопорядку в місті. З урахуванням змін оперативної обстановки, що негативно впливає на стан правопорядку, розробляються плани заходів запобігання злочинності, вносяться відповідні корегування до оперативних планів міськвідділення. Приймається участь співробітників служби дільничних офіцерів поліції в проведенні відпрацювань за різними напрямками службової діяльності.

З метою припинення незаконного обігу наркотичних речовин, психотропних препаратів, перекриття каналів їх розповсюдження, ліквідації місць немедичного вживання, ЮУВП проводилася спецоперація «Мак».

Також проводились перевірки аптек та лікувальних закладів з метою недопущення фактів порушень зберігання, використання та реалізації наркотичних та психотропних речовин

З громадською організацією «Стоп наркотикам» проводиться спільна профілактична робота для підтримки програми боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів.

Правоохоронні органи міста спільно з Южноукраїнською об’єднаною державною податковою інспекцією  проводять заходи щодо виявлення фактів корупції та хабарництва серед державних службовців місцевих органів виконавчої влади,  посадових осіб місцевого самоврядування при оформленні, видачі ліцензій, дозволів тощо.

Протягом 2017 року було виділено кошти в сумі 100 000 грн. з місцевого бюджету на поліпшення матеріально-технічного забезпечення ЮУВП  відповідно до Програми.

За рахунок місцевого бюджету утримуються 2 одиниці старших інспекторів громадських пунктів охорони правопорядку, які безпосередньо надають допомогу дільничним офіцерам в частині ведення обліку раніше судимих, звільнених від відбування покарання умовно-достроково, засуджених до покарань без позбавлення волі. Старші інспектори є головами рад громадськості мікрорайонів міста, на засіданнях яких відпрацьовуються питання профілактики злочинності.

З метою створення належних умов для роботи громадськості, дільничних офіцерів поліції та членів громадських формувань з охорони громадського порядку за рахунок коштів місцевого бюджету в мікрорайонах міста орендується приміщення громадського пункту охорони правопорядку, оплачуються послуги зв’язку, комунальні послуги.

У штатному розписі ЮУВП немає громадських помічників дільничних офіцерів поліції у сільській місцевості.

Постійно вживаються заходи щодо попередження нелегальної міграції та злочинності серед іноземців.

Щоквартально забезпечується  проведення звірок списків осіб, що повернулись з місць позбавлення волі та надається до спостережної комісії при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради  інформація про результати звірки списків цих осіб. Забезпечується у встановлений термін постановка на облік осіб, що повернулись з місць позбавлення волі. З метою профілактики та боротьби з туберкульозом вказана категорія осіб, в обов’язковому порядку направляється на обстеження до ЮУМЛ.

Старшими інспекторами при постановці на облік осіб, що звільнилися з місць позбавлення волі вживаються заходи щодо їх працевлаштування, роз’ясняються їх права, направляються до міського центру зайнятості з метою постановки на облік та подальшого працевлаштування.

Постійно проводиться моніторинг громадської думки щодо правоохоронної діяльності, її ефективності, результатів залучення громадськості, довіри до правоохоронних органів та діяльності громадських формувань, їх участі в забезпеченні правопорядку, за результатами яких приймаються рішення щодо вдосконалення діяльності зазначених органів та формувань.

Рішенням  виконавчого  комітету Южноукраїнської міської ради від 28.03.2001 №96 зареєстровано громадське формування по охороні громадського порядку. На сьогодні дане формування налічує 40 членів.

У 2017 році було виділено кошти в сумі 60 000 грн. з місцевого бюджету на грошову винагороду громадському формуванню по охороні громадського порядку відповідно до Програми.

В газеті Южноукраїнської міської ради «Контакт» періодично публікується графік прийому громадян посадовими особами ЮУВП, із зазначенням контактних номерів телефонів та номерів «телефонів довіри».

Департаментом соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради ведеться облік осіб похилого віку, одиноких, одинокопроживаючих за місцем проживання. Працівниками данного департаменту та комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування» серед осіб визнаних недієздатними, психічно хворими, інших осіб, які потребують опіки та хворих на алкоголізм та наркоманію проводиться роз’яснювальна робота щодо шляхів запобігання знущання над ними, незаконного відчуження їх житла.

У ЮУМЛ виділені 2 соціальні палати. Рішенням виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 22.04. 2008 № 183 затверджений Порядок надання послуг соціально-незахищеної категорії населення під час перебування в соціальних палатах ЮУМЛ.

ЮУМЛ проводиться анкетування та профілактичний огляд учнів шкіл міста, гімназії та ліцею з метою виявлення схильності до вживання алкоголю та наркотичних засобів. Всього в поточному році оглянуто 4058 учнів.

У  зв’язку з невеликою чисельністю населення міста, немає потреби у створенні будинків нічного або тимчасового перебування осіб (у тому числі раніше судимих), які не мають житла, будинків-інтернатів для осіб похилого віку, інвалідів та осіб, звільнених з місць позбавлення волі, які втратили зв’язки із сім’ями і не мають постійного місця проживання.

З метою трудової адаптації та матеріальної підтримки безробітні, у тому числі особи, які звільнилися з місць позбавлення волі, мають можливість прийняти участь в оплачуваних громадських роботах, які пропонуються Южноукраїнським міським центром зайнятості.

Протягом 2017 року за сприянням Южноукраїнського міського центру зайнятості було працевлаштовані 2 особи, які звільнилися з місць позбавлення волі умовно-достроково.

З метою профілактичної роботи щодо запобігання бездоглядності та правопорушень серед дітей та підлітків, попередження вчинення злочинів проти них, з метою захисту від шкідливого впливу, збереження їх життя та здоров’я, виконавчим комітетом Южноукраїнської міської ради 22.01.2012 було прийнято рішення № 25 «Про запобігання дитячій бездоглядності та захист життя і здоров’я дітей» ( 22.11.2012 поновлено). Даним рішенням обмежено перебування дітей віком до 16 років, без супроводу дорослих, на вулицях та в розважальних закладах міста після 21 години взимку та 22 години влітку.

На виконання цього рішення службою у справах дітей Южноукраїнської міської ради (далі – ССД) спільно з працівниками правоохоронних органів розроблений графік проведення спільних рейдів, під час яких контролюється перебування дітей на вулицях та  в розважальних закладах міста в нічний час, продаж їм спиртних напоїв, тютюнових виробів.

За 2017 рік працівниками ССД спільно з правоохоронними органами  проводились рейди «Діти вулиці», «Підліток», «Канікули», операція «Урок» з метою профілактики правопорушень, бездоглядності, бродяжництва та жебракування серед дітей. Рейдовими перевірками охоплені ринки міста, вокзал, підвали, горища, звалища, міський пляж, паркова зона, розважальні заклади,  дискотеки та інші місця збору дітей.

За звітний період проведено 25 рейдів «Діти вулиці», виявлено 49 дітей, які перебували на вулицях, у розважальних закладах міста у нічний час, вживали спиртні напої, тощо. Вилучено 28 дітей з вулиць та розважальних закладів міста. Вилучені діти повернуті в сім’ї.

В ході проведення рейдів виявлено 3 порушень правил торгівлі спиртними напоями та тютюновими виробами, складено 4 адміністративних протоколи на дорослих осіб, які втягували неповнолітніх до протиправних дій, попереджено 26 батьків.

Протягом 2017 року на обліку ССД перебувало  2 дітей, які зазнали пихологічного насилля в сім’ї та 2 дітей, які зазнали фізичного насилля. Батьки притягнуті до відповідальності за ст. 173.2 КУпАП. Дітям надана психологічна допомога.

В 2017 році проведено 4 засідання координаційної ради з питань соціального захисту, профілактики бездоглядності та правопорушень серед дітей.

На обліку ССД  перебуває 30 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. З метою перевірок умов утримання та виховання дітей проводяться щотижневі систематичні обстеження умов проживання, утримання та виховання дітей в неблагополучних сім’ях, складаються відповідні акти, надається необхідна допомога. Протягом звітного періоду за наслідками обстеження складено 119 актів. За вищевказаний період ССД надано 6 подань про притягнення до адміністративної відповідальності батьків за ст. 184 КУпАП за невиконання обов’язків щодо виховання та утримання своїх дітей. Один з батьків позбавлений батьківських прав по відношенню до своєї дитини.

Питання щодо неналежного виконання батьківських обов’язків по відношенню до дітей розглядаються на засіданні  комісії з питань захисту прав дитини. Протягом звітного періоду розглянуто 19 сімей.

ССД забезпечується здійснення контролю за додержанням вимог актів законодавства щодо захисту майнових та житлових прав дітей. За звітний період  проведено 14 засідань комісії з питань захисту прав дітей, на яких було розглянуто 114 питань щодо захисту житлових та майнових прав дітей.

Спеціалісти ССД взяли участь у 176 засіданнях суду з питань захисту прав та інтересів дітей.

На первинному обліку ССД перебуває 71 дітей – сиріт  та дітей, позбавлених батьківського піклування. Із них 17 дітей мають житло або частку житла на праві власності, 52 дитини мають житло на праві користування та 2 дітей, які виховується у дитячому будинку – інтернаті, не мають житла, але після досягнення ними 16 років працівниками ССД буде підготовлено клопотання щодо постановки дітей на квартирний облік для отримання позачергового житла.

У загальноосвітніх навчальних закладах проводиться робота щодо вивчення стану виховання та проживання дітей у проблемних сім’ях та створено банки даних дітей і проблемних сімей. Дана категорія дітей знаходиться на постійному контролі соціальних служб навчальних закладів. Дітям із соціально-незахищених категорій надається соціально-психологічна допомога.

Управлінням освіти та загальноосвітними навчальними закладами узгоджено графік проведення правових лекторіїв для батьків та учнів спільно з працівниками поліції, управлінням юстиції, ЮУМЛ спрямованих на подолання негативних проявів в учнівському середовищі. У листопаді проведено огляд лікарем-наркологом учнів групи «ризику».

Серед учнів та батьків постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо додержання правил дорожнього руху. Вищезазначена робота включена до тематики проведення класних годин, уроків БЖД та виховних заходів. У навчальних закладах щорічно проводяться місячники безпечності руху.

У місті функціонує 3 позашкільні навчальні заклади: центр дитячої та юнацької творчості, дитячо-юнацька спортивна школа та станція юних техніків, в яких охоплено навчанням 1602 вихованця.

На постійному контролі адміністрацій навчальних закладів знаходяться питання щодо організації фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи. Створено умови щодо безкоштовного відвідування спортивних секцій, басейнів дітьми із пільгових категорій.

У комунальному закладі «Южноукраїнська дитячо-юнацька спортивна школа» діють відділення: плавання, настільного тенісу, футболу, дзюдо, сумо, волейболу, в яких займається 537 дітей. Також заклад виконує функцію центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», який відвідує 12 дітей.

У відділенні розвитку дитячого та юнацького спорту комбінату культурно-спортивних споруд «Олімп» відкрито 8  секцій (футболу, баскетболу, спортивної аеробіки, художньої гімнастики, плавання, спортивного орієнтування, карате, греко-римської боротьби, в них займається близько 370 осіб.

У навчальних закладах міста активно впроваджуються сучасні методи ранньої профілактики наркоманії серед дітей шляхом проведення тренінгів, індивідуальних бесід, годин спілкування, відкритих заходів, флешмобів. З метою пропаганди здорового способу життя у місті було проведено 18 заходів (турніри, фестивалі, змагання, першості, велокроси).

Управлінням освіти Южноукраїнської міської ради у листопаді 2017 року проведено засідання „круглого столу” на тему „Проблеми дітей” за участю правоохоронних органів, медичних працівників, батьків та учнів.

З метою організації змістовного дозвілля у загальноосвітніх навчальних закладах організовано роботу гуртків та секцій. Діти із сімей, які опинились у складних життєвих обставинах постійно залучаються до різних форм гурткової роботи та позашкільної освіти.

Робота психологічної служби шкіл направлена на вивчення соціально-психологічних характеристик сімей для визначення потенційної «групи ризику», проводиться психодіагностика індивідуальних особливостей та акцентуацій учнів та психологічна корекція неадекватної поведінки учнів.

Постійно офіцерами ЮУВП проводиться аналіз за фактами вчинення насильства в сім’ях. Проводиться моніторинг ризиків виникнення всіх форм насильства серед дітей та учнівської молоді, визначаються їх причини та вживаються профілактичні заходи згідно індивідуальних програм психолого-педагогічного супроводу.

Комунальним підприємством «Служба комунального господарства» за 2017 рік виконані наступні роботи: поновлена дорожня розмітка; встановлено 87 дорожніх знаків; проведено закупівлю 4 дорожніх знаків та 1 таблички; виконано ямковий ремонт дорожнього покриття та технічне обслуговування апаратури світлофорного реагування.

Протягом 2017 року не допущено проникнення або розкрадання майна на об’єктах, що охороняються за допомогою технічних засобів сигналізації або постами фізичної охорони Южноукраїнським районним відділенням Управління поліції охорони в Миколаївській області. Проведено обстеження стану технічної укріпленості на 68 особливоважливих об’єктах (банки, банкомати, термінали, кімнати зберігання наркотиків або зброї, ювелірних магазинах, ломбардах, АЗС) та на 81 об’єктах всіх форм власності із складанням відповідних актів. Прийнято за договорами 68 тривожних  кнопок громадського користування.

Відповідно до п.7 розділу 10 Програми передбачено обладнання громадських місць, житлових та адміністративних будівель засобами відеоспостереження, з метою контролю за станом охорони громадського правопорядку в місті Южноукраїнську.

У 2017 році виділені кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації системи відеоспостереження міста Южноукраїнська в суммі 203 624 грн. На теперішній час ФОП Верба В.В. виготовлено проект системи відеоспостереження м. Южноукраїнська.

 

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...

До уваги жителів громади! 

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У разі надходження попередження про загрозу «Повітряна тривога», не ігноруйте сигнал!...

Інформація про хід виконання комплексної Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян Южноукраїнської міської територіальної громади на 2022-2026 роки протягом 2023 року

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Комплексна програма профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту  конституційних п...

Заходи безпеки на льоду

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської м...

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради інформує

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У зв’язку з пониженням температури повітря на річці Південний Буг береться тонка крига на воді...