Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Експозиція «Герої не вмирають»
AA

Експозиція «Герої не вмирають»

У Южноукраїнському міському історичному музеї постійно діє експозиція «Герої не вмирають», де йдеться про Революцію гідності 2013-2014 років, антитерористичну операцію на сході України та сучасну російсько-українську війну. В складі даної експозиції находяться портрети загиблих воїнів Южноукраїнської міської територіальної громади та унікальна військова діорама. Крім того, серед експонатів представлених на виставці є також особисті речі героїв, які передали рідні загиблих.  Для вшанування пам’яті загиблих захисників оформлено альбоми з їх біографічними даними.

Для відвідувачів було продемонстровано презентацію відеоматеріалу «Янголи війни», присвяченого  Дню пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Щороку 29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за батьківщину, як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.

 

Читайте також

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу «Нескорені міста України» до 2-ої річниці початку визволення українських територій від рашистських загарбників

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу &laqu...

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного матеріалу «На лінії вогню»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного ма...

Урочисте відкриття виставки-конкурсу майстрів народного мистецтва «Свою Україну любіть…»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї відбулося урочисте відкриття виставки-конкурсу майстрі...

У Южноукраїнському міському історичному музею експонувалася експозиція «Голокост – шрам на серці людства»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музею експонувалася експозиція «Голокост – шрам...