Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Дотримання правил пожежної безпеки на об’єктах із масовим перебуванням людей – гарант збереження життя
AA

Дотримання правил пожежної безпеки на об’єктах із масовим перебуванням людей – гарант збереження життя

Питання дотримання протипожежних норм є завжди актуальним та важливим як на підприємствах чи в установах, так і на об’єктах з масовим перебуванням людей (дітей), особливо у нічний час. На цьому співробітники ДСНС акцентують увагу власників, приватних підприємців, керівників установ. Тримаючи в руках важелі впливу лише через бесіди,  роз’яснення та друкований профматеріал, далеко не завжди є можливість переконати і досягнути бажаного результату. Після підписання розпорядження Кабінету Міністрів України від 20 вересня 2017 року № 643-р «Деякі питання державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки» здавалось, що стало можливо рішуче впливати та змінювати ситуацію. За порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки та багаторічне невиконання приписів за результатами перевірок притягати до адміністративної відповідальності посадових осіб, направляти документи до суду та отримувати гарантії того, що справи зрушаться з мертвої точки і у разі невиконання буде вжито дієвих заходів.

Станом на 26 листопада 2017 року на території Миколаївської області  із 1142 об’єктів, що підлягають перевірці, перевірено 1041. Заходи тривають по всіх районах області: у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах, закладах охорони здоров'я зі стаціонарним лікуванням, будинках для людей похилого віку та інвалідів і об'єктів відпочинку та оздоровлення. Окрім перевірок стану пожежної безпеки та спілкування з адміністрацією, фахівці ДСНС також відпрацьовують спільні дії персоналу та керівників об’єктів з підрозділами ДСНС у разі виникнення різного роду надзвичайних подій та пожеж (проводячи навчання).

На сьогодні в області, за порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки та невиконання раніше запропонованих приписами заходів, притягнуто до адміністративної відповідальності 1084 керівники та посадові особи об’єктів. За результатами перевірок по 20 об’єктах направлено матеріали на розгляд Миколаївського окружного адміністративного суду щодо можливої подальшої їхньої експлуатації з виявленими порушеннями пожежної безпеки, які не усуваються роками.

Так,  22 листопада 2017 року прийнято рішення про застосування заходу реагування у вигляді повного зупинення роботи одного з об’єктів з масовим перебуванням людей (дітей). Щодо подальшої експлуатації інших, засідання судів відбудуться у грудні 2017 року.

На що ж звертають увагу спеціалісти у сфері пожежної та техногенної безпеки під час перевірок таких об’єктів? Перш за все це питання режимного характеру (справність первинних засобів пожежогасіння, експлуатація тимчасових ділянок електромережі, відповідність шляхів евакуації), а також капітальні (обладнання, ремонту та технічного обслуговування автоматичної пожежної сигналізації, ремонту внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання, обладнання будівель системами оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей, обладнання евакуаційних виходів світловими покажчиками з написами «Вихід», оброблення вогнезахисними розчинами дерев’яних конструкцій горищ).

http://mk.dsns.gov.ua

 

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...

До уваги жителів громади! 

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У разі надходження попередження про загрозу «Повітряна тривога», не ігноруйте сигнал!...

Інформація про хід виконання комплексної Програми профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту конституційних прав і свобод громадян Южноукраїнської міської територіальної громади на 2022-2026 роки протягом 2023 року

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Комплексна програма профілактики злочинності та вдосконалення системи захисту  конституційних п...

Заходи безпеки на льоду

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської м...

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради інформує

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У зв’язку з пониженням температури повітря на річці Південний Буг береться тонка крига на воді...